Binnen kijken bij De Meergronden

​Op zaterdag 26 januari 2019 is onze Open Dag van 10:00 tot 14:30 uur voor leerlingen en ouders van de basisscholen die meer willen weten over de overstap naar de middelbare school. Kom een kijkje nemen in onze lessen, ons tweetalig onderwijs en alle maatschappelijke, internationale, gezonde en sportieve activiteiten die onderdeel uitmaken van het onderwijs op De Meergronden!

De voorlichtingsrondes zijn om 10:15, 11:15, 12:15 en 13:15 uur.

In de vaklokalen en de open ruimtes geven docenten en leerlingen een beeld van hun vak. Onze leerlingen werken aan opdrachten, geven demonstraties en er is lesmateriaal te zien.

De ouders volgen een voorlichting en tegelijkertijd krijgen de kinderen in een ander lokaal proeflesjes. Daar ervaren ze zelf hoe het onderwijs op De Meergronden is. Na afloop treffen ouders en kinderen elkaar weer in de aula.

Daarnaast zijn er rondleidingen door de school voor ouders en hun kinderen, verzorgd door de stewards van onze school.

De vwo+ presentatie maakt deel uit van de havo/vwo voorlichting. Er is volop mogelijkheid om met de vwo+ docenten van gedachten te wisselen in een apart lokaal.

De Meergronden biedt exclusief in Almere, op mavo, havo en vwo+ tweetalig onderwijs (TTO) aan. 
Afhankelijk van het niveau wordt 40% tot 50% van de lessen in het Engels aangeboden. Naast het 'gewone' diploma, kan een internationaal erkend eindcertificaat voor Engels (IB, Cambridge, Anglia) worden behaald en voor vwo+ een extra Cambridge certificaat van het vak Global Perspectives.

Natuurlijk biedt de school ook ‘gewoon’ Nederlandstalig onderwijs aan. Tweetalig onderwijs is een keuze bij ons.

Wij bereiden onze leerlingen voor op hun wereldtoekomst. Daarom hebben wij in ons onderwijs veel aandacht voor internationale, culturele en economische kennis en vaardigheden.

Kom kijken en besluit zelf of De Meergronden een goede keus is voor jouw toekomst! 

Nieuwsgierig naar onze school? In onze brochures kun je alvast meer over onze school lezen.