Binnen kijken bij De Meergronden

Op zaterdag 20 januari 2018 (van 10:00 tot 14:30 uur) staan de deuren van De Meergronden wijd open. We houden dan open huis voor ouders en leerlingen van de basisscholen en belangstellenden die meer willen weten over de overstap naar de middelbare school. 

Er zijn voorlichtingsrondes om 10:15, 11:15, 12:15 en 13:15 uur.

In de vaklokalen en de open ruimtes geven docenten en leerlingen een beeld van hun vak. Onze leerlingen werken aan opdrachten, geven demonstraties en er is lesmateriaal te zien.

De ouders volgen een voorlichting en tegelijkertijd krijgen de kinderen in een ander lokaal proeflesjes. Daar ervaren ze zelf hoe het onderwijs op De Meergronden is. Na afloop treffen ouders en kinderen elkaar weer in de aula.

Daarnaast zijn er rondleidingen door de school voor ouders en hun kinderen, verzorgd door de stewards van onze school.

De Meergronden biedt exclusief in Almere, op vwo, havo, mavo en kbl, tweetalig onderwijs (TTO) aan.
Afhankelijk van het niveau wordt 35% tot 50% van de lessen in het Engels aangeboden. Naast het 'gewone' diploma, kan een internationaal erkend eindcertificaat voor Engels worden behaald (IB, Cambridge, Anglia).
Natuurlijk biedt de school ook ‘gewoon’ Nederlandstalig onderwijs aan. Tweetalig onderwijs is een keus.
Op woensdag 7 februari kunnen leerlingen van groep 7 en 8 extra kennismaken met ons tweetalig onderwijs, op onze “English afternoon High Tea" . Binnenkort meer info hierover op onze website. Aanmelden kan alvast via welkom@meergronden.asg.nl 

De vwo+ presentatie maakt deel uit van de havo/vwo voorlichting. Er is volop mogelijkheid om met de vwo+ docenten van gedachten te wisselen in een apart lokaal.

Van plan om te komen? Aanmelden mag via welkom@meergronden.asg.nl  Hiermee kunnen we de drukte beter inschatten. Vooraf aanmelden is geen noodzaak, ook zonder aanmelding is iedereen welkom! 

Nieuwsgierig naar onze school? In ons Meergronden Magazine kun je alvast meer over onze school lezen.