De Meergronden is een Academische Opleidingsschool. Wat houdt dit in?

De Almeerse Academische Opleidingsschool (AAOS) is een geaccrediteerde  opleidingsschool. Binnen de AAOS werken acht scholen voor voortgezet onderwijs samen met de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Windesheim, Hogeschool Utrecht en de Interfacultaire Lerarenopleidingen (ILO, UvA) aan het opleiden van studenten. De scholen zijn: het Arte College, het Montessori Lyceum Flevoland, het Oostvaarderscollege, het BuitenHout College, Echnaton, De Meergronden, Helen Parkhurst en Praktijk Onderwijs Almere.

Binnen de AAOS richt men zich op het begeleiden en opleiden van studenten; daarnaast wordt ook gewerkt aan de professionalisering van docenten in de organisatie. Elke school heeft een uniek accent, zodat studenten kunnen kiezen voor een omgeving die het beste past. Er zijn stageplekken voor alle vakken en alle jaren. Tevens worden verschillende workshops en activiteiten aangeboden, waarmee studenten meer grip krijgen op hun toekomstig werkveld.

Stage lopen binnen de AAOS vraagt een actieve, onderzoekende en reflectieve houding van studenten. Daartegenover staat dat de grote verscheidenheid aan deelnemende scholen een rijke leeromgeving vormt, waar iedere student uitstekend - maar ook met veel plezier - begeleid wordt.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan nu aan op schoolopleider@meergronden.asg.nl

Procedure: 

Download het sollicitatieformulier en vul dit volledig in. Mail vervolgens je sollicitatie (formulier incl. motivatiebrief en CV) alleen naar de schoolopleider van de school van je eerste keuze, voor De Meergronden is dit Fanny Rietveld. De betreffende schoolopleider neemt vervolgens contact op (binnen twee weken).

Mocht je niet worden geplaatst, dan kan jouw sollicitatie doorgestuurd worden naar de schoolopleider van je volgende keuze. 

Lees hier hoe wij studenten en nieuwe docenten op De Meergronden begeleiden. Onze medewerkers worden door de studenten juist weer gestimuleerd bij te blijven en zich blijvend te ontwikkelen. Zo willen we in de nabije toekomst medewerkers en studenten ook samen laten werken bij het doen van onderzoek en het ontwikkelen van onderwijs, dat alles met als doel om het onderwijs steeds weer nieuwe impulsen te geven.