Een hoog niveau Engels

In de bovenbouw van havo vwo ga je op ‘exchange week’. Dan logeer je een week bij een gastgezin in het buitenland. De leerling waar je logeert komt daarna bij jou in Nederland. In mavo 4 ga je op TTO reis naar Engeland, waar je een Engelse school gaat bezoeken. Al die activiteiten komen in je TTO-portfolio.
Ook krijg je nog steeds extra Engels en blijf je projecten, gymlessen en een deel van de schoolexamenvakken in het Engels volgen. De centraal-examenvakken worden in het Nederlands gegeven. Het profielwerkstuk in je examenjaar maak je in het Engels.
Zo werk je toe naar het internationale certificaat. Voor havo/vwo is dat het Internationaal Baccalaureaat English (IB). Dit certificaat garandeert beheersing van het Engels op een hoog niveau. Colleges op een hoge school of universiteit worden steeds vaker in het Engels gegeven, met het TTO programma ben je dus goed voorbereid voor een vervolgstudie in binnen- en buitenland.  
Ook met het Anglia-certificaat dat je op de mavo voor Engels krijgt, kun je gemakkelijk doorstuderen aan een Engelstalige opleiding bij het ROC.