Stel zelf je examenpakket samen

In de bovenbouw kies je de modules waarin je eindexamen gaat doen. Je bepaalt dus eigenlijk zelf hoe je opleiding in leerjaar 3 en 4 eruit zal zien.

Sommige van de modules zijn verplicht maar er is ook een groot aantal keuzemodules. Je maakt bijvoorbeeld een echt, multimediaal product dat je vervolgens gaat presenteren, promoten en verkopen. Of je maakt een ondernemingsplan en misschien leidt dat zelfs wel tot een tijdelijke onderneming.

In de module ‘Uiterlijke verzorging’ geef je cliënten een hand- of gezichtsbehandeling. Je kunt er ook voor kiezen een gezond voedingsproduct te bereiden of in de markt te zetten. Maak je liever een muziekinstrument van hout en metaal? Ga je gang! En ben je niet bang om je handen vuil te maken, kies dan voor een van de modules waarin je met motoren en voertuigen aan de slag gaat.

In leerjaar 3 en 4 heb je een hele dag per week stage gedurende een half jaar. Daar leer je de praktijk echt kennen en kun je je goed oriënteren op je vervolgopleiding. Ook heb je nog theorievakken zoals economie, wiskunde, maatschappijleer en natuurlijk Engels en Nederlands. En ook in de bovenbouw heb je nog een aantal uren gymnastiek per week.

Als je de tweetalige opleiding volgt, ga je in de derde klas naar Engeland. Daar werk je samen met Engelse leerlingen aan een project, doe je sportieve activiteiten en praat je natuurlijk de hele dag Engels. Je komt terug met een 'very British' accent.

Op het diploma dat je na vier jaar haalt staat: Dienstverlening & Producten. Met dat diploma kun je doorstromen naar alle vervolgopleidingen in het mbo.