Biologie Olympiade bovenbouw

In de laatste twee jaar hebben er geen leerlingen meegedaan met de voorronde van de Biologie Olympiade, maar dit jaar wel! Vijf van onze vwo zes leerlingen hebben zich gestort op wel eenenveertig vraagstukken van uiteenlopende aard uit het examenprogramma.

De biologie olympiade is een wedstrijd waarbij kennis van en motivatie en vaardigheid voor biologie onder de loep wordt gehouden. In drie rondes wordt er gestreden tot uiteindelijk de ronde in de Verenigde Arabische Emiraten in juli.

Vijf leerlingen die zich, zonder speciale voorbereiding, vol overgave honderd minuten lang geconcentreerd hebben op de toets met het uiteindelijk resultaat dat ze allemaal een voldoende hebben gescoord. Het landelijk niveau was hoog met totaal ruim vijfduizend-achthonderd leerlingen. Eén van de Meergronden leerlingen heeft de beste 10% gehaald, Erin de Vos. Voor haar een officiële oorkonde met bijbehorende brief. Helaas niet voldoende voor de tweede ronde maar volgend jaar is er weer een nieuwe kans.  Compliment aan de deelnemers!

Hans Heslinga, biologie docent en TTO coördinator

Delen: