Flierefluiter en Meergronden, samen in het Lego League project!

De First Lego League Challenge is een internationale technologiewedstrijd voor kinderen t/m 15 jaar. De Meergronden werkt hierin samen met de Flierefluiter, de leerlingen worden bij deze wedstrijd uitgedaagd om te denken als wetenschappers en technici. Ze leren hun eigen robot bouwen en programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in een robotwedstrijd.

Op 3 november is dit project van start gegaan, we doen dit jaar voor de 3e keer mee met de Lego League. Het team bestaat dit jaar uit:
– Meergronden docent Léon Langereis, hij geeft Techniek en I Discover lessen
– 8 Meergronden leerlingen uit klas 2 (een gemixte groep van alle niveaus)
– Groep 8 leerlingen van de NEO klas van de Flierefluiter
– Begeleider en vader Edwin van de Flierefluiter

Iedere woensdagochtend gaat meester Léon met zijn 8 leerlingen naar de Flierefluiter om aan dit project verder te werken. Dit jaar is het thema Transport, er wordt een robot gebouwd en deze moet wel 20 missies gaan uitvoeren. Een missie kan bijvoorbeeld zijn dat de robot een pakketje in het laadruim van een vliegtuig moet plaatsen of dat de robot een hijskraan moet bedienen waarbij pakketjes in verschillende vakken gesorteerd moeten worden.

Een hele uitdaging dus! Maar er is ervaring in het team, want Meergronden leerling Wessel heeft al eens meegedaan met de Lego League met zijn basisschool. Dus op naar de wedstrijd van 5 februari, dan is de regiofinale in Flevoland. En als daar gewonnen wordt dan komt de Benelux finale en als dat goed gaat is er ook nog de eindfinale in de United States of America!

Vorig jaar was de concurrentie sterk maar team Meergronden/ Flierefluiter heeft toen wel de doorzettersprijs weten te bemachtigen. Doorzetten gaan ze dit jaar zeker weer doen en ze gaan natuurlijk voor de winst (al vindt meester Léon het plezier belangrijker dan winnen).

Delen: