Gastgezinnen gezocht voor één week, van 7 t/m 13 november

Een van de meest waardevolle ervaringen tijdens de schooltijd zijn vaak de momenten waarop je iets bijzonders mag doen, buiten de gewone lessen en activiteiten om. We zijn daarom zeer trots dat we op De Meergronden in het komende schooljaar actief aan de slag kunnen gaan met een Erasmus+ onderwijs project.

Wat houdt een dergelijk project in?
Een Erasmus+ project heeft de focus liggen op het verruimen van de kennis van, het begrip voor en de ervaringen, met andere culturen. Meerdere landen en scholen werken tijdens een project samen, vaak voor meerdere schooljaren, om de doelen van het project te bereiken.

Voor onze geweldige leerlingen van de beroepsgerichte unit en de mavo/havo unit hebben we een prachtig project binnengehaald, dit project heet Cultural Heritage Beyond Borders. Binnen dit project werken we samen met partnerscholen van Hongarije, Portugal, Slowakije en Turkije. In de week van 7 t/m 13 november 2021, ontvangen wij onze partners en komen zij naar Almere en naar De Meergronden.

We zijn op zoek naar enthousiaste ouders en leerlingen die voor een week bereid zijn hun huis en hart open te stellen voor onze buitenlandse gasten. In totaal ontvangen wij 16 leerlingen die graag kennis zouden willen maken met onze mooie cultuur. Wij als Meergronden, zijn een afspiegeling van de multiculturele samenleving in Nederland!

Bent u geïnteresseerd om samen met ons dit project uit te voeren?
Via de mail adressen g.vos@meergronden.asg.nl en s.ronkes@meergronden.asg.nl kunt u zich opgeven en alle vragen stellen die u heeft.
Coronabeleid: alle leerlingen die uit het buitenland komen zijn vooraf getest zodat zij met een negatief testresultaat kunnen reizen naar Nederland. Indien gewenst kunnen wij extra test mogelijkheden bieden.

De coördinatoren van dit project:
Gordon Vos, docent geschiedenis TTO en coach mavo 3
Sharda Ronkes, docent Engels TTO en coach mavo 4

Delen: