Gezonde school: zilveren schaal voor onze schoolkantine!

De Meergronden heeft onlangs de zilveren Schoolkantine Schaal 2020-2021 van het Voedingscentrum verdiend. De schaal is de bekroning op het harde werk voor de gezondere inrichting van de schoolkantine.

Ondanks het feit dat onze kantine tijdens en vanwege dit Corona-tijdperk gesloten is wordt er achter de schermen hard gewerkt om weer leuke, lekkere en gezonde producten te presenteren na volledige opening van de school. Ten minste 60% van het aanbod bestaat uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten. Voor leerlingen is het extra makkelijk om een gezondere keuze te maken, want die producten liggen vooraan. Daarnaast is water om te drinken altijd beschikbaar bij diverse waterpunten, recentelijk is er nog 1 bijgeplaatst op het schoolplein.

Toekomst
Onze school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen. Deze richtlijn is opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor leerlingen. De gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee. 

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum voor een gezonder voedingsaanbod op v(s)o- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.

Delen: