Huizen bouwen met wiskundeles

Demi van Brummelen, docent wiskunde
In de eerste periode van dit schooljaar hebben alle eerste klassen mavo/havo in mijn lessen voor het vak wiskunde gewerkt aan hun huisjes project. Dit project is bedacht om de leerlingen een goed beeld van de werkelijkheid te geven als het gaat om ruimtefiguren.

De leerlingen kregen de opdracht een huisje te bouwen waar minimaal twee verschillende ruimtefiguren in terug te vinden waren en konden extra punten verdienen voor originaliteit, decoratie en afwerking.

Ik heb mijn leerlingen gevraagd wat ze van dit project vonden:

Chloé
Alle MH1 kinderen moesten voor wiskunde een huisjes project maken. Alle MH1 kinderen mochten zelf kiezen hoe hun huisjes eruit zagen en wat ze ervoor gebruikte. Sommige kinderen hebben hele leuke dingen bij hun huis gedaan zoals: een zwembad, lichtjes in het huis etc. Uiteindelijk zijn er hele leuke huisjes vanuit karton omgebouwd naar een leuk huisje. 

Timo 
We kregen een tijdje om een huisje te maken met 2 of meer ruimtefiguren. Dat was best leuk om te maken er waren hele mooie huisjes. En het was een hele gezellige dag we hadden koekjes thee en ice thee en heeeeeeeel gezellig was het.   

Danusa
We waren bezig met hoofdstuk 2 ruimtefiguren en na dit hoofdstuk kregen we een leuke opdracht we moesten een huis bouwen met 2 ruimtefiguren en daar kregen we een cijfer voor. We konden maximaal 100 punten behalen en we kregen een lijst met wat we moesten doen om punten te behalen. en wanneer we het moesten inleveren hebben we ook een kleine presentatie gemaakt over ons huis. We hadden ook een heel leuk dorp gemaakt met alle huizen.

Dean  
Wiskunde project 
Het huisjes project (je moest huisjes maken van 2 vormen die je ZELF mocht kiezen (helemaal zelf).
Was echt heel leuk. Hier zijn een paar redenen:

  • Je kon zelf een huisje maken met wat voor materiaal je wou 
  • Het was door de aardigste juffrouw (juf Demi) georganiseerd (the one and only ⇡) 
  • Er was eten en drinken  

De prachtige huizen zijn te bewonderen in de vitrine in de hal van De Meergronden.

Delen: