International Award project: V4T leerlingen op expeditie

In het eerste weekend van herfstvakantie zijn zes leerlingen uit V4t (Erin, Elke, Chiara, Sophie, Yue Xin en Tirza) op expeditie gegaan in het kader van het international award project. Oorspronkelijk was de expeditie gepland voor de zomervakantie. Maar door de corona lockdown van vorig schooljaar werd hij uitgesteld. In de herfstvakantie was het al flink kouder in vergelijking met de zomer. De meiden zijn wat meer op de proef gesteld. Ze hadden zich uitstekend voorbereid.

De leerlingen kozen voor een loopexpeditie vanaf Zeist naar het Henschotermeer. Daar werd overnacht op camping de Heigraaf, en de volgende dag via een andere route weer terug. Een tocht van circa 25 kilometer met volle bepakking, dus met tent, slaapzak, slaapmatje en kookspullen en eten voor de dag en de zaterdagavond.

De leerlingen gingen op zaterdag om 9.00 uur weg in de buurt van KNVB centrum Zeist met mooi weer. Ze kwamen precies op de afgesproken tijd op de controle punten bij kamp Austerlitz. Bij aankomst op camping de Heigraaf begon het zachtjes te regenen. Dus snel de tenten opzetten. Eten koken in de regen viel wat tegen maar met veel geduld heeft iedereen uiteindelijk zijn pasta warm naar binnen kunnen werken.

De volgende dag startte gelukkig met mooi weer, en dat bleef het ook tot het eindpunt. Op de terugweg liepen ze langs de piramide van Austerlitz en de Franse put door een prachtig herfstbos met vele historische plekken die teruggaan naar de tijd van Franse overheersing (jaar 1815) in Nederland. Omstreeks 15.00 uur op zondagmiddag kwamen de leerlingen op het eindpunt met vermoeide benen maar ook met een mooie ervaring op zak. Met trots kunnen ze terugkijken op een geslaagde expeditie, als één van de vier onderdelen van hun international award prestatie. De andere drie onderdelen (sportief doel, individueel talent, vrijwilligerswerk) worden door deze leerlingen zelfstandig uitgevoerd en gecontroleerd door een coach.

Heb je ook belangstelling voor meedoen aan de international award? Vanaf klas drie mag je meedoen. Neem contact op met de LO docenten Elina van der Linde of Maarten Massink. Voor meer info: zie www.award.nl en de uitleg op onze website 

Elina van der Linde en Maarten Massink

Delen: