Interview met rector Karlien door Bo van de leerlingenredactie

Sinds januari 2024 heeft De Meergronden een nieuwe rector, Karlien Wegman. Onze leerlingenredactie was nieuwsgierig naar haar en Bo uit klas HV1T heeft zelf vragen bedacht en rector Karlien geïnterviewd. Hierbij haar verslag:

  • Bo: Waarom bent u naar De Meergronden gegaan?                                                          

Rector Karlien: Ik begon met lesgeven op een middelbare school. Dat heb ik maar kort gedaan. Daarna heb ik heel lang gewerkt in het basisonderwijs. Ik wilde weer wat nieuws en wilde weer graag op een middelbare school werken. En waarom nou De Meergronden omdat wij alle niveaus onder 1 dak hebben. En dat vind ik heel mooi als leerlingen opstromen of afstromen dan kan je gewoon bij ons blijven.

  • Bo: Waarom bent u rector en geen docent?

Rector Karlien: Ik zou Frans kunnen geven maar ik weet niet of ik het nog kan omdat ik het heel lang niet gedaan heb. Mijn ervaring in mijn vorige baan was directeur van meerdere basisscholen (van de Almeerse Scholen Groep).

  • Bo: Wat is het Leukste deel van uw werk?

Rector Karlien: Het wisselt en het is gewoon leuk om overal bij te zijn. De Meergronden wil veel bereiken en het is leuk om na te denken over de nieuwe plannen van De Meergronden.

  •  Bo: Herkent u zichzelf in gedrag van leerlingen?    

Rector Karlien: Ik was vroeger vreselijk braaf, mijn kinderen zeggen nu ook weleens wees nou niet zo braaf. En nu heb je leerlingen die braaf zijn en er zijn ook leerlingen die niet zo braaf zijn en dat herken ik niet bij mezelf maar ik snap het soms wel.

  • Bo: Heeft u hobby’s naast het werk?                           

Rector Karlien: Ik vind het leuk om te tennissen. Ik houd heel erg van lezen en in de tuin werken, daar raakt je hoofd lekker leeg van. En op vakantie gaan natuurlijk!

Bedankt voor dit interview Bo! We hebben rector Karlien zo beter leren kennen.

Delen: