Kunst en Cultuur opdracht havo 3 en vwo 3

Maak een bekend schilderij met minstens drie voorwerpen of mensen uit je eigen omgeving, zo luidde de opdracht waarmee de leerlingen uit 3HV in januari thuis aan de slag gingen. Deze opdracht bleek tijdens de eerste lockdown zo’n groot succes dat docenten Kunst & Cultuur Greet Minnema en Karin Söhngen haar nogmaals uit de kast trokken. De resultaten zijn weer oogstrelend!

 OPDRACHT Kunst en Cultuur 3 havo en 3 vwo

Je hebt vast al van alles op social media voorbij zien komen: grappige filmpjes, gekke foto’s en bijzondere verhaaltjes. Mensen blijken heel creatief te worden als ze gedwongen thuis moeten zitten.

Voor deze thuisopdracht heb je ook veel creativiteit en fantasie nodig. ÉN natuurlijk de dingen die je de  afgelopen maanden bij Kunst en Cultuur hebt geleerd. Dat is vooral: HEEL GOED KIJKEN

Maak een bekend schilderij na met minstens drie voorwerpen of personen uit je eigen huis

Wat?
Hoe kom je nu aan een bekend schilderij? Sommigen van jullie hebben misschien al meteen een schilderij in gedachten. Is dat niet het geval? Google dan maar eens op:

  1. ‘bekende schilderijen’. Dan kom je er genoeg tegen. Maar niet meteen de eerste de beste nemen, originaliteit is natuurlijk het allerbelangrijkste
  2. of Google op: ‘bekende kunstenaars’ en Google vervolgens weer verder op een naam.

Hoe?
Je mag het schilderij NIET namaken door een  foto te bewerken! Je moet het schilderij namaken met ECHTE SPULLEN en/of MENSEN!

  • Wees origineel. Bedenk aparte oplossingen om het schilderij zo goed mogelijk na te maken
  • Het allerleukste is natuurlijk wanneer je zelf (ook) op je nagemaakte schilderij staat. Maar je mag ook je zusje, je moeder, je kat of hond als model gebruiken.
  • Wees origineel. Bedenk aparte oplossingen om het schilderij zo goed mogelijk na te maken.
  • Je mag jezelf uiteraard verkleden. Natuurlijk kun je nooit dezelfde kleding vinden. Maar een mooi gewaad kun je ook van een tafelkleed maken, een kraag of hoofdtooi van wc papier en een bos haar kun je vervangen door watten of een zwabber
  • Gebruik minstens drie voorwerpen uit je eigen huis
  • Je mag je gezicht schminken. Heel leuk zelfs!
  • Bedenk waar de kunstenaar ongeveer heeft gestaan toen hij het onderwerp schilderde. Vanaf die plek moet ook de foto worden gemaakt.
  • Vraag hulp van je huisgenoten!

En zie hier een aantal prachtige uitvoeringen:

Delen: