Leerling Amaris wint met brief aan Merkel

Amaris Schuring, leerling in vwo 6 TTO, heeft meegedaan met een wedstrijd van het Duitsland Instituut, zij vertelt er zelf over:

Enkele maanden geleden heb ik een brief geschreven aan Angela Merkel. Waarom? Einfach so! Mijn Duitse docente Natalia vertelde mij over een actie die was opgezet door het Duitsland Instituut Amsterdam in het kader van de verkiezingen in Duitsland. De bedoeling was dat je een brief schreef aan Merkel van maximaal 1000 woorden. Hoe je daar verder invulling aan gaf was verder helemaal aan jou. Ik heb ervoor gekozen om een persoonlijke invalshoek te gebruiken; ik heb mijzelf voorgesteld en mijn visies met betrekking tot de Duitse taal, het land en de politiek beschreven. Dat viel bij de jury in de smaak, want ik ben één van de vier winnaars! Mijn brief wordt samen met de drie andere brieven aan Angela Merkel aangeboden, wat betekent dat zij onze brieven zal lezen. Verder krijgen we ook nog een winpakket opgestuurd. Wat begon als een actie waar ik voor de grap aan meedeed, nam een verrassende, maar ongelofelijk leuke wending. Mocht je geïnteresseerd zijn in mijn brief, hij is te lezen op: https://duitslandinstituut.nl/artikel/45657/actie-afscheidsbrieven-aan-merkel

Amaris Schuring, klas V6T

Amaris staat rechtsboven op de foto

Delen: