Meergronden Internationaal! Erasmus+ project Cultural Heritage Beyond Borders

Op zondag 7 november stonden 9 docenten (ietwat vermoeid na vele uren reizen) en 12 leerlingen (met een mix tussen nieuwsgierig en zenuwachtig) op ons te wachten in de lobby van Hotel Finn.
Van onze vier partnerscholen uit Hongarije, Slowakije, Portugal en Turkije waren ze, met ruim een jaar uitstel ten opzichte van onze oorspronkelijke planning, eindelijk in levende lijve daar.

Wat we toen nog niet wisten maar nu wel is dat we een GEWELDIGE week tegemoet zouden gaan. Tijdens een project zoals het Erasmus project zien we weer wat een kracht er schuil gaat achter onze school en onze leerlingen. Met zijn allen hebben we onze Europese gasten verwelkomt en vermaakt.

We hebben geweldige ervaringen achter de rug. Een kleine opsomming: dance acts tijdens de openingsceremonie, oud Hollandse spellen en sporten in de sporthal, een interessante presentatie over de archeologische geschiedenis van het gebied rondom Almere, een bezoek aan de Oostvaardersplassen, een dag in Amsterdam, volksdansende leerlingen en een geweldige afsluiting met een ceremonie en diner aan het einde van onze week.

What an amazing week!

Gordon Vos, TTO teacher

Verslag van Simone Ahmed, klas 2 vwo TTO
Hi, ik ben Simone uit klas HV2P en ik heb meegedaan met het Erasmus Project. Ik vond het een hele leuke ervaring.

Riija, een 18-jarig Turks meisje verbleef in mijn huis. Eerst dacht ik van het gaat niet leuk worden want tussen mij en haar zit 5 jaar leeftijdsverschil, maar ondanks dat vond ik het heel gezellig met haar. Ik vond het een hele leuke ervaring want je hebt opeens iemand in je huis voor een week die je niet kent en waarmee je niet kan praten, want ze sprak geen Engels, dus we moesten communiceren vis Google Translate.

De activiteiten die we gedaan hadden waren ook erg leuk! We zijn naar Amsterdam geweest, daar hebben we een rondvaart gemaakt door de grachten en we zijn naar het Rijksmuseum geweest en we hadden ook nog vrije tijd. We hebben de Floriade bezocht, we hebben dansles gekregen en zijn naar Bataviastad geweest. En nog meer leuke dingen. Ik vond het een hele leuke ervaring!

Delen: