Meergronden leerlingen doen mee met de International Award for young people

In het weekend van 3, 4 en 5 juli zijn twee groepen op expeditie geweest als onderdeel van het Award project. Vier leerlingen uit v4t en h4t (Sophie, Tirza, Jolanda en Wihebe) hebben in  drie dagen gefietst en een afstand afgelegd van 215 km! Zaterdag 3 juli zijn ze gestart in Almere. Ze hebben twee overnachtingen gedaan. Eén in de Betuwe bij Ommeren en een overnachting in Hekendorp bij Oudewater. En maandag van Hekendorp weer fietsen naar Almere. Een prachtige fietstocht door de Veluwe, de Betuwe en de rivieren en het merengebied, met alle bagage voor een kamp mee op de fiets. Hiermee hebben ze de zilveren afstand van 210 km in driedagen ruimschoots gehaald. Het was een voorbeeld van goede samenwerking en prima groepssfeer.

Er zijn ook acht leerlingen uit de derde klas op kano-expeditie gegaan in de weerribben. Hier werd in twee dagen een afstand afgelegd van 24 km van Ossenzijl naar Kalenberg en weer terug.

Dit alles in het kader van de International Award waar leerlingen aan meedoen voor het behalen van een bronzen, zilveren of gouden Award door zich zelf doelen te stellen op het gebied van sport, individueel talent, vrijwilligerswerk en het organiseren en uitvoeren van een expeditie. Meer weten over het project de International Award? Lees hier meer.

LO docenten en begeleider International Award,

Elina van der Linde en Maarten Massink

Delen: