Meergronden op reizenweek – discovering the world!

Yes, het kon weer! Na de corona jaren ging De Meergronden weer op reis. In dezelfde week waren er reizen voor de 4e klassers naar Parijs, Barcelona, de Ardennen, de Italië reis en de tweetalige (TTO) klas van mavo 4 ging naar Engeland.

Verslag van de Parijs reis
Eindelijk was het dan zover, reizenweek!!! We zijn maandag 10 oktober met 62 leerlingen naar Parijs vertrokken. Iedereen stond al om 6.45 uur paraat in het donker, nog half wakker wordend, klaar om naar Parijs te gaan. Na het inruimen van vele zware, kleine en grote koffers in de bus konden we vertrekken. Wij hebben een rustige en voorspoedige reis gehad. 

We zaten in 2 hotels dus hebben de leerlingen (en begeleiders) in twee groepen opgedeeld. Bij aankomst hebben we wat tijd genomen om ons op te frissen om vervolgens Parijs te gaan ontdekken. 

Hoogtepunten van onze reis waren de Eiffeltoren in het donker, zo mooi met al zijn twinkelende lichtjes, het graf van Napoleon, het uitzicht vanaf de Arc de Triomphe en natuurlijk de heerlijke Franse macarons!

We verplaatsten ons veel met de (overvolle) ondergrondse metro. Dit is wat hectisch en druk maar ging wel heel goed! Het was vooral veel lachen, gieren en brullen. We maakten de meest leuke en bizarre dingen mee (maar dat is voor de insiders:)).

Tot slot, we hadden prachtig weer en een fijne groep!
Wij hebben genoten met elkaar van het mooie Parijs!
Team Parijs met begeleiders Deborah, Lörinc, Esmee, Samira, Caspar, Luite, Rosa en Jeroenee, Samira, Caspar, Luite, Rosa en Jeroen

Verslag van de Barcelona reis
Na 2 jaar geen reizenweek, lag Barcelona aardig in de kweek.

Met 71 leerlingen op pad, jeminee wat een uitdaging was dat.

Het was in het begin voor iedereen even wennen, zeker voor sommigen die op de gang gingen rennen.

Weinig slaap, veel gelachen, veel gelopen, maar jullie zijn niet kapot te slopen.

Meer dan 60 km in de benen, het hostel delen met een stelletje Denen.

Van Camp Nou tot aan zwemmen in de zee, van het Olympisch Stadion tot een hoog gelegen Park Guell, moesten we hier nou echt mee.

Wat we geen van allen verwachtten werd toch wel iets, een gezellige rondrit door het centrum op de fiets.

Rechtop slapen, met je hoofd tegen het raam, op de grond of in een ander bed, jee, wat was dat een pret.

Handstandend gingen jullie Barcelona door, nog een keer die heuvel op, jullie gingen ervoor!

Van Almere naar Barcelona, wij bezochten de Sagrada en werden ondertussen een echte Familia.

Wat hebben we ontzettend genoten van jullie als groep. Sommigen kenden niemand, maar inmiddels hebben we een hoop nieuwe en leuke contacten. Barcelona maakte veel indruk op ons als begeleiders maar Barcelona viel in het niet bij Barca gangers 2022! Wat zijn jullie toch een ontzettend leuke en enthousiaste groep leerlingen. Jullie hebben de reizenweek gemaakt zoals deze bedoeld is.

Bedankt voor jullie gezelligheid!
Liefs…
De Barça-Begeleiders, Dana, Chantara, Ryan, Dennis, Eva, Emmelien en Jesse

De Ardennen
Ardennen! De meest sportieve reis! Zij hebben gehiked, geklommen, vlotten gebouwd, een challenge parcours gedaan en getokkeld. En daarna waren ze nog niet moe want toen gingen ze nog mountainbiken, abseilen en kayakken! Zij zijn super fit teruggekomen! En begeleiders Quintly en Sietse ook!

Italië reis, de meest culturele reis!
Cultuur snuiven in Rome en Florence, dat is goed gelukt. Deze groep heeft van alles mogen bewonderen en ontdekken. Van het Colosseum, Forum Romanun, Palatijn,  Sint Pieter Basiliek, Castel Sant’Angelo in Rome tot het Palazzo Pitti, Palazzo Uffizi en de Boboli tuinen in Florence. Een prachtige reis!
Team Italië met begeleiders Inge, Demi, Ischa, Melle en Bas

M4T naar Engeland
De Engeland reis met de TTO klas van mavo 4 zit er weer op! Wat hebben we veel ontdekt! En veel geleerd over cultuurverschillen (de leerlingen verbaasden ons bv over de Engelse liefde voor bonen en worst in de ochtend of hun enthousiasme om in rijen te staan). We hebben in Oxford veel geleerd over de historie van de stad en de universiteit daar. Ook hebben we daar een echte Engelse high tea gekregen. In Plymouth hebben onze leerlingen echt geschitterd in een theater workshop, en als hoogtepunt sloten we onze excursie af in London. Het was een mooie en gezellige ervaring!
Team Engeland met Marleen, Ghada en Quinten

Delen: