Meergronden Theaterproductie 2023!

In april was het weer zo ver, De Meergronden theaterproductie, bedacht en gespeeld door onze leerlingen. Wat een goede acteurs hebben wij op school! En wat hebben ze hard gewerkt! In 1 week speelden zij 8 voorstellingen voor onze klassen en 3 voorstellingen in de avond voor ouders, personeel en iedereen die is komen kijken. Bravo!

Ieder jaar wordt er een voorstelling gemaakt door onze leerlingen onder begeleiding van een regisseur, dit jaar met Liselore Strijdhorst. Zij bedenken zelf wat het thema wordt en waar het verhaal over moet gaan. In het najaar worden er eerst audities gehouden, vanaf klas 2 kan iedereen die dat wil zich hiervoor aanmelden. Dit jaar zijn hier wel 24 spelers uitgekomen! Samen met de andere leerling-acteurs en met Liselore zijn ze begonnen met improvisatieopdrachten en daar kwamen ideeën uit die samen de voorstelling KLEM vormden. Het uitgangspunt werd het feit dat steeds meer jonge mensen last hebben van stress en faalangst en het gevoel hebben steeds meer te moeten.

KLEM
De voorstelling KLEM gaat over allemaal verschillende families met veel diversiteit in de gezinsvormen. Je ziet hoe elk gezin omgaat met hun eigen ideeën, hun normen en waarden en wat ze hun kinderen meegeven in de opvoeding.

Beschrijving:
Je hebt het idee dat je van alles moet, dat dat ook nog voor je eigen bestwil is, want dat word je steeds verteld, maar wie zegt dat dat klopt?
En wat leveren al die dingen die ‘goed’ voor je zijn een hoop stress op!
Je moet in ieder geval altijd je best doen, weten wat je wil, en ondertussen heb je geen invloed op wat er allemaal om je heen gebeurt. Want er is nog veel dat voor jou besloten wordt, door ouders en leraren bijvoorbeeld.
Is het niet de bedoeling dat je je dromen volgt? Dat je je verlangen vormt en van daaruit je keuzes maakt? Hoe kan je nog weten wat jouw verlangen is als alles wat je doet een ‘moeten’ wordt?
Je zit klem.
In onze voorstelling proberen we voorbeelden te laten zien van hoe we in de vele aspecten van ons leven KLEM kunnen komen te zitten; door thuis, door school, door onze maatschappij of door onszelf. En soms bedoelen ouders en leraren het juist goed en willen ze het beste voor hun kind of leerling, maar heeft het een andere uitwerking tot gevolg. 
Uiteindelijk draait het erom dat je je eigen verlangen durft te volgen en je eigen weg gaat.

Wil je meer foto’s zien, bekijk dan hier het fotoalbum van de theaterproductie 2023!

Delen: