Meergronden wint bij First Lego Leaque Challenge!

We hebben met De Meergronden weer meegedaan met de Lego League. En ook dit jaar hebben we weer een prijs gewonnen. Vorig jaar hebben we de doorzettersprijs gewonnen en dit jaar de prijs voor het beste robotontwerp!

Tijdens de presentatie vertelde één van de leerlingen dat wij extra gelet hebben op de stevigheid van de constructie van de robot. Toen hij 3 jaar geleden met zijn basisschool meedeed is hun robot op de wedstrijddag stuk gegaan door een bal. Dat zou ons niet gebeuren! Toevallig had een andere leerling een bal in zijn tas en in een fractie van een seconde heeft hij zonder nadenken de bal op onze robot gegooid. Gelukkig overleefde onze robot deze spontane test.

Dit jaar hebben wij vanuit vier robot ontwerpen één eindontwerp gemaakt. Dit was goed gelukt! En naast het winnen van de prijs hebben de leerlingen ontzettend veel plezier gehad op de regiofinale en ook op de weg ernaartoe. We hebben wekelijks met 3 leerlingen uit de havo/vwo, 1 leerling van de mavo/havo en 4 leerlingen van bbl/ kbl gebouwd, ontdekt en geoefend. Ze zijn in deze periode naar elkaar toegegroeid en hebben uitstekend samengewerkt. Iedereen stond in zijn kracht en er was geen strijd om niveau.  Echt Meergronden teamwork!

Leon Langereis, docent I discover

Delen: