400 basisschoolleerlingen op bezoek!

4 oktober 2019

Een leuke uitdaging voor onze Meergronden docenten deze week, lesgeven aan ruim 400 basisschoolleerlingen van groep 8. Dat kunnen onze docenten als geen ander!
De leerlingen kwamen op maandag en donderdag vanuit verschillende basisscholen kennismaken met “de grote middelbare school”. 
Ze kregen 2 lessen: een theorieles (aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, mens & maatschappij of Engels) en een praktijkles (natuurkunde, scheikunde, techniek, tekenen, handvaardigheid of drama).

De basisschoolleerlingen vonden het spannend op de “grote school” en ook super leuk. Reacties waren: “wat leuk dat er een doe les en een luister les was”, “bruisballen maken met scheikunde was echt gaaf”, “ik heb een oog in elkaar geknutseld, weet nu hoe het in elkaar zit”, “eigenlijk wilden we de hele dag wel op De Meergronden blijven”.

De juffen en meesters van groep 8 waren heel enthousiast over onze leerling-stewards die de groepen kinderen fantastisch hebben begeleid. En door afdelingsleider Arno Steinhart zijn ze door middel van het spelen van een kahoot-quiz weer helemaal op de hoogte gebracht over wat De Meergronden allemaal te bieden heeft.

De groep 8 leerlingen hebben deze week goed kunnen ervaren hoe het is om les te volgen op De Meergronden. Dat maakt de overstap van de basisschool naar de middelbare school straks weer wat kleiner.

    
 

Wil je ook kennismaken met De Meergronden, kom dan naar onze open dagen!    

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT