Alleen jij bepaalt! Een mooi sportproject

15 februari 2019

Alle jongeren in Nederland verdienen een kans op een mooie toekomst, maar soms hebben zij ondersteuning nodig bij het maken van de juiste keuzes in hun leven.  
De gedragsinterventie Alleen Jij Bepaalt beoogt een positieve gedragsverandering te bewerkstelligen door jongeren een gestructureerde vrijetijdsbesteding in de vorm van deelname aan een teamsport op een lokale sportvereniging. Verantwoordelijk voor de uitvoering van AJB is Laureus Foundation The Netherlands. De Foundation zet zich in om de sociale en maatschappelijke achterstandspositie van zo veel mogelijk kinderen en jongeren in Nederland te verbeteren. Hiervoor wendt zij de kracht van sport aan om maatschappelijke problemen aan te pakken. Samen met het ministerie van Veiligheid, voetbalvereniging FC Almere, de gemeente Almere en scheidsrechter Serdar Gözübüyük de aftrap gegeven op OSG De Meergronden, ook een van de partners in dit schitterende project.

Na de opening door rector Simone de Kruijk nam wethouder van Sport Jaap Lodders het woord. De loco-burgemeester gaf onder andere aan dat de gemeente het erg belangrijk vindt dat zo veel mogelijk mensen sporten of gaan sporten. Samen sportief bezig zijn, goed voor je lichaam  zorgen, het tonen van respect, je houden aan regels en plezier hebben zijn belangrijke elementen die op alle veldjes, play-grounds en sporthallen van de gemeente Almere gehanteerd worden.

Hierna vertelde Mario Isaak van Laureus dat de leerlingen van het VMBO die uiteindelijk mee gaan doen, gratis sport en materiaal wordt aangeboden met zelfs een kans om geselecteerd te worden voor de Koninkrijkstoernooi.

De speeches werden afgesloten door niemand minder dan de bekende eredivisie scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Serdar: “Ik had als 12 jarige jongen een grote droom, want ik wilde een beroemde scheidsrechter worden. Ik heb er heel wat voor moeten doen en laten, maar fluit nu wedstrijden in de eredivisie en de Europa Leaque. En hopelijk over 1 of 2 jaar in de Champions Leaque, want dat is het hoogst haalbare. Ik vind het dus belangrijk dat jullie ook een droom hebben, waar je voor wilt gaan. Vanaf 12 jaar moet je het zelf gaan doen en jij bepaalt wat je wilt en daar speelt dit project uitstekend op in.” “Ik zal dan ook zeker nog 1 of 2 keer langskomen om te kijken bij een clinic of wat te vertellen in de klas over hoe je een droom kunt waarmaken. Belangrijk bij dit alles is wel dat je sportief bent en altijd respect toont,” aldus een gedreven Serdar Gözübüyük.

Na deze slotwoorden werden de banken aan de kant gezet en werden er onder leiding van Serdar Gözübüyük diverse partijtjes voetbal in de aula van De Meergronden gespeeld. Al met al een gezellige en geslaagde ochtend, die nog zeker een vervolg zal krijgen.

      

   

Tekst Henk Mathlener
Foto's Mariska Borer

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT