Almeerse opleidingenmarkt op De Meergronden druk bezocht

8 december 2016

Op 8 december 2016 opende De Meergronden haar deuren voor havo & vwo leerlingen van alle Almeerse scholen. De Almeerse opleidingenmarkt is een jaarlijks terugkerend evenement, dit jaar door De Meergronden georganiseerd.

Het doel van de Almeerse opleidingsmarkt is om leerlingen (vanaf de 3e klas) dicht bij huis, een rijk aanbod van mogelijke opleidingen aan te bieden en zo bewuster te kunnen kiezen voor een vervolgopleiding na het behalen van hun havo of vwo diploma. Door leerlingen van klas 3, 4 , 5 en 6 deze voorlichting over vervolgstudies aan te bieden kan er uitval in het hoger onderwijs worden voorkomen. Voor de derde klassers levert  het ook een goede bijdrage bij het kiezen van een profiel en vakkenpakket voor de vierde klas.

Ruim 90 opleidingen uit het hoger onderwijs (hbo en universiteit) hebben presentaties verzorgd in lokalen door de hele school. Ook in de aula was een breed scala aan verschillende studies te ontdekken, meer dan 20 opleidingsinstituten presenteerden zich daar op een markt.

Ruim 1500 leerlingen met hun ouders heeft De Meergronden die avond mogen ontvangen. De avond verliep prima en heel veel leerlingen van Almere zijn weer een beetje wijzer geworden wat betreft hun keuze voor een vervolgopleiding. 
 

 

 

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT