Alweer een verwendag voor ouderen??!!

25 januari 2018

Ja hoor, alweer een ouderen verwendag…

Hoe komt het toch dat het nu zo vaak is?
Allereerst natuurlijk omdat het zo geweldig leuk is!

Maar voorheen was het Zorg en Welzijn en dat waren veel minder leerlingen. Hierna werd het ISP, Zorg & Welzijn samen gevoegd met Handel & Administratie. Inmiddels is het Diensten en Producten, en zit Techniek er ook bij dus we hebben veel meer leerlingen.
Eén van de examenopdrachten bij D&P is “het organiseren van een activiteit”. Dit houdt in dat alle leerlingen uit klas 4 hieraan moeten bijdragen en wat is er dan leuker dan het verwennen van de ouderen in Almere!

Er waren weer veel verschillende activiteiten, deze keer georganiseerd door K4A en K4B.
Een heerlijk kopje koffie met zelf gemaakte appeltaart, een workshop handverzorging, een sleutelrekje van hout knutselen, bloemschikken, dit alles gevolgd door een gezamenlijke lunch.

We staan elke keer weer versteld van het enthousiasme wat de leerlingen tonen zodra ze aan de oudere gekoppeld worden. De oudere die geniet van de aandacht want gewoon een spelletje samen doen is soms al genoeg. Er was één oudere die een rondleiding door de school vroeg. Hij was zo enthousiast toen hij terug kwam. Hij mocht in een klas waar over seksuele voorlichting gepraat werd….
Ook was er een dame die de wifi code vroeg, omdat ze met de leerling samen iets wilde doen op haar telefoon.
De telefoons werden deze keer vrij veel gebruikt, omdat er echt om gevraagd werd door de ouderen. Nu snappen ze beter wat de leerlingen daar toch elke keer weer op zoeken.

Wederom een geslaagde dag voor jong en oud!

Docent Diensten & Producten, Mariska Staneke

     

      

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT