Annemarie Jorritsma op bezoek bij 4e klassen havo en vwo

4 maart 2020

Op 4 maart 2020 was Eerste Kamerlid én voormalig burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma op bezoek op De Meergronden. Dit bezoek is georganiseerd door leerlingen uit vwo 5. Leerlingen van havo- en vwo 4 hebben met haar gesproken over politiek en haar politieke carriere.

We begonnen met een Kahoot over Annemarie Jorritsma, om te kijken hoeveel leerlingen al wisten over haar. De winnaar kreeg een Tony Chocolony reep.
Na de Kahoot was het podium voor Annemarie Jorritsma. Ze vertelde over haar geschiedenis, ervaringen en beroepen. Ook heeft ze veel uitgelegd wat er in de politiek gedaan wordt. 
Naderhand werden er vragen, voorbereid door de leerlingen, gesteld aan Annemarie Jorritsma. Kort daarna werd er een discussie gehouden en konden de leerlingen voor of tegen aangeven door een groen of rood papiertje de lucht in te houden en moesten de leerlingen hun mening beargumenteren. Annemarie Jorritsma gaf hierbij ook haar meningen over de verschillende stellingen.
Tot slot konden de leerlingen persoonlijk vragen stellen aan Annemarie met een kopje thee of koffie en een koekje erbij.

Al met al was het een mooie, inspirerende ochtend. Annemarie Jorritsma, 5 vwo maatschappijwetenschappen: bedankt!
 

Geschreven door: Arend Stam, V4A

   

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT