BG projectweek in teken van het goede doel

13 juli 2017

De laatste schoolweek van de 1e en 2e klassers van de beroepsgerichte unit was een projectweek en  stond in het teken van het goede doel Amref Flying Doctors. Op maandag werd de aftrap gedaan door dr. Daan de Geus en zijn twee dochters Esther en Lilian die over een paar maanden 500 kilometers rond de Kilimanjaro gaan fietsen voor het goede doel. Ze moeten echter 5000 euro per persoon mee brengen en dus hebben ze de hulp ingeroepen van diverse organisaties en scholen. En gezien het feit dat de meiden op De Meergronden hebben gezeten en de school zich graag inzet voor een goed doel was de samenwerking geboren.
Na een bevlogen introductie gingen de leerlingen hun eigen T-shirt ontwerpen die ze later in de week zouden dragen bij de sponsorloop. Dinsdag was een echte lesdag met diverse, leuke workshops en gastlessen over bijv. Aids-HIV, water, enz. De woensdag was de dag waarop het allemaal ging gebeuren en dus moesten de leerlingen van 09.00 ´s ochtends tot 21.15 ´s avonds naar school. Het begon allemaal met allerlei workshops als djembé, koekjes bakken, graffiti, schilderen, werelddelen in kaart brengen en meer. In de middag stond een Sport- en Speldag op het programma. Vanaf 13.00 gingen 200 leerlingen los op de velden van FC Almere, waar Arno Splinter van de gelijknamige voetbalschool met maar liefst 12 medewerkers een supersportdag in elkaar had gedraaid. Hardlopen, een heuse stormbaan, bootcamp, bubbelbal waren enkele onderdelen, waarbij de leerlingen helemaal los konden gaan.

Bekijk hier het fotoalbum

Bekijk hier het filmpje van de sportdag met dank aan Arno Splinter

Na deze perfecte en zeer inspannende Sport- en Speldag konden de leerlingen twee uur rusten, alvorens zij zich weer aan de start moesten melden. Om 18.30 ‘schoot’ de teamleider Col Dumoulin de leerlingen weg en werden er heel veel rondjes door het centrum van Almere-Haven afgelegd om zoveel mogelijk geld op te halen. Maar hiermee was de dag nog niet ten einde, want vanaf 19.00 ging het Avondcircuit van start. Er was een lokaal met een groot scherm en Fifa, Wii, een meiden-, een film- en spellokaal, een computerruimte en als klap op de vuurpijl voorrondes Pannavoetbal in de aula. Na dit gezellige samenzijn werd deze fantastische dag besloten met 2 finalewedstrijden in de Pannakooi die Arno Splinter in de aula had neergezet. Onder luid applaus en aanmoedigingen van 200 leerlingen en docenten werd de dames – en herenfinale gespeeld. Na afloop kregen de beide winnaars een grote Pannacup en een klein aandenken voor thuis. Na deze, lange dag konden de leerlingen even uitslapen, waarna het opgehaalde geld naar school werd gebracht. Een korte terugblik, een paar spelletjes en tenslotte een goede film zorgden voor een rustig einde van een superweek voor de leerlingen van de beroepsgerichte unit.  Na even snel tellen was het al gauw duidelijk dat de tien klassen meer dan 2000 euro hebben opgehaald voor Amref Flying Doctors. Klas BG2T haalde zelfs 400 euro op en kreeg de Eurocup met de titel beste klas van 2017, leerling Michelle Bartens van deze klas had in haar eentje al bijna 200 euro binnen gebracht. Maar ook de andere klassen lieten zien dat zij letterlijk en figuurlijk hun beste beentje hadden voorgezet. Zo gauw als al het geld binnen is, wordt er een moment gekozen om het geld te overhandigen aan de familie de Geus!!

Docent en mentor BG2A, Henk Mathlener

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT