De 3e Ouderen Verwendag van dit schooljaar

18 mei 2017

Zeer voldaan kijken we weer terug op een geweldige ouderendag!!!
Deze keer in samenwerking met stichting de Zonnebloem en met de 3e klassers  ipv 4e klassers.
Vanmorgen kwamen de ouderen alweer vroeg aanzetten. De uitnodiging was vanaf 10.30 uur maar de eerste oudere was er al om 9.30 uur. Onze leerlingen kwamen pas om 9.45 uur, maar deze mevrouw ging alvast gezellig aan de koffie, dus geen probleem.
De leerlingen waren erg enthousiast over deze dag en konden haast niet wachten tot hun oudere gast kwam. Sommige leerlingen waren dan ook teleurgesteld toen ze hoorden dat de oudere niet kwam. Op twee leerlingen na waren toch alle leerlingen gekoppeld aan een oudere.

Na een heerlijke kopje koffie door de kantine geregeld, waarvoor onze dank, met een appeltaartje gebakken door de leerlingen, gingen de koppels aan het werk.
Bij de afdeling uiterlijke verzorging kregen de ouderen een heerlijke handmassage en er was nu ook de mogelijkheid tot een parafine badje. Dit werd zo enthousiast ontvangen, “heerlijke zachte handen met een mooi kleurtje op de nagels”, helemaal tevreden.

Techniek werd ook druk bezocht. Hier werd een serveerplank/snijplank gemaakt. Het was zo mooi om te zien hoe de ouderen enthousiast hun plank lieten zien voorzien van de naam van de leerling die hun begeleidde.

Bloemschikken was de derde workshop. Wat een geweldige mooie rozen van de rozenkweker, wat zag dit er mooi uit. Ook dit is natuurlijk leuk wanneer onze gasten met een mooi bloemstukje naar huis gaan wat ze zelf gemaakt hebben. Hier was de reactie:” Ik wist niet dat dit zo leuk was, dit ga ik vaker doen”.

Ook werden er spelletjes gespeeld, Yahtzee, Rummikub, kaarten,  zelfs Mens erger je niet werd gespeeld, zonder elkaar te ergeren.

Zo is het dan snel 12.45 uur en tijd voor de lunch.
Lekker groentesoep, clubsandwich, fruitspies en als afsluiting dan dat heerlijke advocaatje met slagroom. Dit allemaal onder begeleiding van het Waterlandkoor.

Het was weer een super dag! Met dank aan de gemeente voor hun financiële bijdrage, Joke, Henk en Ans van de Zonnebloem. Natuurlijk ook de collega’s van D&P, want zonder hun inzet is deze dag niet te realiseren.


Docenten Mariska Staneke en Juul Moltini

 

Bekijk hier de foto's van de Ouderen Verwendag op 18 mei
 

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT