De Dag van de Duitse taal: Duitse bedrijven op bezoek

25 september 2020

Elk voorjaar roept de Actiegroep Duits één dag uit tot de ‘Dag van de Duitse taal’. Op deze dag zetten scholen en bedrijven in heel Nederland de Duitse taal in het zonnetje. In 2020 vond dit plaats op 14 september.

Elk jaar vieren we de Duitse taal met een thema: in 2018 stond de Dag in het teken van "Duits in het beroepsleven" en in 2019 was het thema "Duitse muziek". Voor 2020 hebben we gekozen voor "moderne Duitstalige literatuur".

Naar aanleiding hiervan heb ik contact met Actiegroep Duits en Goethe Instituut in Amsterdam opgenomen en hebben we tijdens de Duitse les met 3 bedrijven een gesprek gevoerd. De bedrijven zijn: FME (Ondernemersorganisatie voor de technologische industrie), Skelex (Een startup dat exoskeletten ontwikkelt die gebruikt worden door mensen met zwaar fysiek werk) en Demcon (Een high-end technologieleverancier die bijdraagt aan oplossingen voor hedendaagse maatschappelijke vraagstukken op gebied van o.a. de zorg, veiligheid of duurzaamheid).

Met de leerlingen Duits hebben we de vragen voorbereid en op maandag 14 september vond een video-call / paneelgesprek plaats vanuit de klas. De leerlingen hadden de kans hun vragen aan de Duitse bedrijven te stellen en kregen interessante antwoorden.

Afgelopen vrijdag, 25 september is een medewerker van Skelex bij ons op school geweest om een gastles te geven. Hij liet daarbij ook zien hoe een arm-robot werkt en de leerlingen hadden de mogelijkheid om de arm-robot uit te proberen. Wir hatten viel Spaß!

Een bedankje aan de leerlingen vwo 5 en vwo 6!

Natalia Varchenko, docent Duits

   

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT