De Meergronden organiseert "English afternoon" voor leerlingen groep 7 en 8

7 februari 2018

Ruim 75 leerlingen van groep 7 en 8 hadden zich ingeschreven voor The English Afternoon. Om half drie begon de High Tea, daar konden de leerlingen van de diverse Almeerse basisscholen allerlei vragen stellen aan onze leerlingen en docenten over het Tweetalig Onderwijs op De Meergronden. Na dit gezellige samenzijn volgde een heuse Theatre workshop with The Phileas Fogg Theatre Company. Onder leiding van dit enthousiaste Engelse toneelgezelschap maakten de leerlingen samen een kort toneelstukje dat later aan de anderen werd gepresenteerd in het Engels.
Na deze workshop was er een speurtocht door de school met als toetje een leuke groepsfoto op het schoolplein. The High Tea werd met de kinderen gezamenlijk afgesloten, terwijl er voor de ouders tijd was om vragen te stellen aan de schoolleiding.

Al met al een gezellige en zeer geslaagde middag voor alle basischoolleerlingen die interesse hebben in tweetalig onderwijs. Ze kunnen op De Meergronden, de enige school die Tweetalig Onderwijs aanbiedt, op elk niveau hun opleiding in het Nederlands of in het Engels volgen. Wie hiervoor kiest, kan behalve een ‘gewoon’ diploma ook een internationaal eindcertificaat behalen. Voor het vmbo is dat het Anglia Certificate en voor havo en vwo het International Baccalaureate van Cambridge. Dit opent deuren naar vele vervolgopleidingen en is dus zeer gewild!

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT