De Meergronden: een gezonde school!

3 oktober 2017

Met het openen van twee nieuwe watertappunten in de school, is De Meergronden het schooljaar gezond begonnen. Niet voor niets heeft onze school al drie jaar op rij het landelijke vignet Gezonde School behaald. Daarbij heeft De Meergronden vanaf 2014 drie jaar achter elkaar de Schaal voor de Gezonde Schoolkantine in ontvangst mogen nemen.

Er is veel aandacht voor bewegen, buiten zijn, gezond eten en alles wat met gezondheid te maken heeft. De Meergronden doet er veel aan om de leerlingen zo bewust mogelijk te maken van de voordelen van een gezonde leefstijl. Om die reden zijn dit schooljaar twee nieuwe watertappunten in de school geopend. Leerlingen, medewerkers en bezoekers kunnen daar altijd fris water tappen.
Dit past goed in het rijtje van alles wat wij al doen als gezonde school. Het schoolplein is niet alleen ingericht voor allerlei activiteiten, de Arno Splinter Voetbaalschool zorgt er iedere pauze voor dat de leerlingen actief bezig zijn. De automaten zijn gevuld met gezonde snacks en de kantine biedt gezonde voeding zoals fruit en stimuleert het drinken van water.
We hebben prachtige moestuinbakken, die worden onderhouden door leerlingen van de school en van basisscholen uit de buurt. De school maakt daarmee onderdeel uit van het eetbaar lint in Almere Haven.

Bij de gymlessen staat plezier in sport voorop. Doordat alle onderbouw leerlingen van De Meergronden meedoen aan de eigen mini-triatlon in Haven ontdekken ze hun sportieve mogelijkheden. En met deelname aan allerlei andere sporttoernooien kunnen de leerlingen hier ook zelf keuzes in maken. Kortom De Meergronden draagt op alle mogelijke manieren haar steentje bij aan een gezonde toekomst voor de leerlingen en is daarmee meer dan alleen een school.

 

Henk Mathlener, docent Nederlands


 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT