International Award presentaties indrukwekkend

23 januari 2018

Wethouder Peeters onder de indruk van presentatie Meergronden leerlingen

Dinsdag 23 januari zijn er elf Awards uitgereikt aan leerlingen van De Meergronden. Tijdens een feestelijke en sfeervolle bijeenkomst in de aula zijn er negen bronzen en twee zilveren Awards uitgereikt.

International Award for Young People is een project waar leerlingen aan meedoen door buitenschools zichzelf vier doelen te stellen en daar aan te werken. De doelen zijn verdeeld over sport, talent, vrijwilligerswerk en het uitvoeren van een expeditie. De leerlingen die brons hebben gehaald werken hier ongeveer in jaar aan in totaal. Voor zilver zijn leerlingen meerdere jaren actief.

Tijdens de uitreiking hebben zij één van hun doelen gepresenteerd. Dat maakte het geheel een bonte verzameling van presentaties. We hebben gekeken naar realistisch digitaal tekenen, dansuitvoering, duurlooptrainingsopbouw, programmeren met technisch tekenen, werken in verzorgingshuis, fotograferen, vorderingen met golf, huiswerkbegeleiding geven, acrobatische sprongen, vorderingen met tekeningen maken en een voordracht uit een zelfgemaakte gedichtenbundel in (perfect) Engels.

Wat veel indruk maakt was de wijze van presenteren van leerlingen. Zij wisten heel duidelijk te vertellen waar zij aan gewerkt hebben en welke vorderingen en resultaten ze gehaald hebben. De aanwezige ouders en officials waaronder wethouder van onderwijs in Almere, René Peeters, waren aangenaam verrast door de kwaliteit van de presentaties. Hiermee laten leerlingen en de school zien hoeveel kwaliteit er in huis is. “Ik  zou niet graag een presentatie naast jou houden in het Engels” zei de wethouder in zijn toespraak over de presentatie van gedichten in het Engels door Ammara. Hiermee complimenteerde de wethouder haar uitspraak van Ammara. “Waar heb je dit geleerd? Kom je uit Engeland?”. “Nee hoor’ zie Ammara “Gewoon geleerd op school”.

Ook de presentatie van Floor over haar doelen met golf waren indrukwekkend. Ze gaf in een prachtige bewegingsanalyse weer welke vorderingen ze had gemaakt op het golfterrein in Almeerder hout. Heel professioneel. Dit viel zeker in goede aarde bij de genodigde van de Raad van Advies van de Award, Stefan Diender die voorzitter is van de golfclub Almere.

De Meergronden doet mee aan het Award project sinds 2003. Er zijn in die jaren 76 bronzen, 34 zilveren en 9 gouden awards uitgereikt aan leerlingen van de Meergronden. Dit jaar zijn er circa twintig nieuwe aanmeldingen voor het award programma. Leerlingen die ook belangstelling hebben kunnen contact opnemen met Elina van der Linde of Maarten Massink.

 

Emma Tas (zilver)

Tekeningen digitaal

Elisa London (zilver)

Dans

Mathijs Evertse (brons)

Dam tot dam loop

Bas Lieverse (brons)

Computer programmeren

Manuel Kuriappan (brons)

Verzorgings tehuis

Mette Lacroix (brons)

Fotografie

Floor Lieverse (brons)

Golf

Hela Azib (brons)

Huiswerkbegeleiding

Ana van Dijk (brons)

Bounce

Iris Engel (brons)

Tekeningen

Ammara Shamsul (brons)

Gedicht voordragen

 

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT