Interscolair voetbaltoernooi met veel Meergronden winnaars!

8 juni 2017

Dinsdag 30 mei was het dan weer zover, het jaarlijkse interscolair voetbaltoernooi op de velden van Almere City.

Deze editie was er in elke categorie een team van De Meergronden vertegenwoordigd. Bij zowel de jongens als de meisjes stond er voor de onder- en bovenbouw een gemotiveerd team klaar die het beste van zichzelf hebben laten zien. Met passie, strijd en vooral heel veel plezier hebben onze leerlingen weer een mooi visitekaartje afgeleverd op het toernooi.
De meiden uit de onderbouw en de jongens bovenbouw vielen dit jaar helaas net buiten de prijzen. Onze meiden uit de bovenbouw daarentegen bleken een maatje te groot voor de teams van de andere Almeerse scholen en werden glansrijk eerste.
De jongens uit de onderbouw hadden de zware opgave om de wisselbeker te verdedigen, die ze vorig jaar al wisten te bemachtigen. Nadat ze ongeslagen de poulefase hadden overleefd moesten ze het in de finale opnemen tegen de jongens van het BHC. Na een 1-0 voorsprong werd het in de allerlaatste minuut 1-1 door een makkelijk gegeven penalty. Wat volgde waren een aantal zenuwslopende minuten waarin er door elk team vijf strafschoppen genomen moest worden. Onze jongens bleken echter over stalen zenuwen te beschikken en schoten alles feilloos raak, waar het BHC wat steken liet vallen. De eerste plek was een feit en zodoende gingen we met een voldaan gevoel en een goed gevulde sporttas weer richting De Meergronden. Kortom, we kunnen terugkijken op een uiterst sfeervolle en geslaagde dag met winst in twee van de vier categorieën.

LO docent Martin Aelbers


Onderbouw meiden


Bovenbouw meiden 1e prijs!


Onderbouw jongens 1e prijs!

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT