Jumbo Fit Class Challenge, een gezonde school project

3 juli 2018

Als Gezonde School werd De Meergronden benaderd door de Jumbo Almere Haven met het volgende verzoek:

“Als Jumbo vinden we gezond eten en bewegen belangrijk en (in dit digitale tijdperk) in het bijzonder voor kinderen. Daarom willen we, als organisatie ook iets voor onze omgeving doen. Als supermarkt staan we tenslotte midden in de samenleving en kinderen zijn toch de klanten van morgen. Vanuit de drie Jumbo supermarkten in Almere leek het ons daarom erg leuk om (tevens als pilot voor nog veel meer plaatsen in Nederland volgend jaar) een zogenaamde Fit Class Challenge in onze stad te organiseren. Aangezien uw scholieren hier al een aantal keer geweest zijn voor een bliksemstage van Jinc dacht ik gelijk aan De Meergronden”.

Wij vinden dit een geweldig leuk project en hebben gelijk ja gezegd tegen Jumbo. En dus heeft de onderbouw van de BG unit deze week meegedaan aan deze Fit Class Challenge.

Het is een wedstrijd tussen eerste en tweede klassen waarbij gestreden wordt om de titel “De fitste klas van de school!” In een bepaalde tijd moet elke klas zoveel mogelijk kilometers afleggen op een roeiapparaat, hometrainer en op de loopband. De klas met de meeste kilometers heeft gewonnen. De winnaars waren BG1C en BG2C.

Na een heerlijke gezonde lunch, aangeboden door Jumbo, hebben drie eerste klassen nog een gezonde maaltijd bereid in De Meergronden keuken. De leerlingen krijgen een goodie bag mee met een voucher, waarmee ze thuis die gezonde maaltijd ook een keer voor hun ouders kunnen maken. Als ze de maaltijd hebben gemaakt, is het de bedoeling om er een leuke foto van te maken. Deze foto moeten ze uploaden en opsturen, zodat ze mee kunnen dingen naar leuke prijzen. In de komende weken gaan we op school het project evalueren en kijken of dit leuke en gezonde programma jaarlijks schoolbreed kan worden ingevoerd.

    

    

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT