Kunstbende Take–Over op De Meergronden!

6 november 2018

Om 12:30 uur vandaag werd er tijdens de lessen opeens omgeroepen dat de school werd overgenomen door Kunstbende. De omroeper was niemand minder dan Juvat Westendorp, de danser bekend van So You Think You Can Dance en acteur in Goede Tijden Slechte Tijden!
Juvat vroeg of alle 1e en 2e klassers naar het schoolplein wilden komen.

Op het schoolplein stonden cementkuipen en trommelstokken klaar en onder leiding van Raw Resonance begonnen de leerlingen aan een battle beat. Met fantastische muziek werd er gedrumd en gebattled in 2 groepen. Daarna kregen de leerlingen (die durfden) een dansworkshop, wat een kans om met Juvat samen te dansen!

     

    

    

    

Even in het kort over Kunstbende:

Kunstbende is een talentenjacht voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar. Elk jaar worden er in elke provincie in Nederland voorrondes gehouden in acht categorieën: DANS, DJ, EXPO, FASHION, FILM, MUZIEK, TAAL en THEATER. Leuk is dat de Voorronde al een aantal jaren bij de buren in Corrosia wordt georganiseerd. Jongeren mogen in één of meerdere categorieën meedoen, alleen of in een groep. Uit de provinciale voorronde wordt uit elke provincie per categorie één finalist gekozen door een professionele jury. Deze finalisten krijgen coaching trajecten en andere prijzen zoals workshops, optredens en expositie mogelijkheden. Daarbij zullen alle provincies tegen elkaar strijden op de finale. De winnaars hiervan krijgen prijzen die een opstapje kunnen zijn in hun carrière.

Met de Take-Over worden jongeren gestimuleerd om zich onbevangen ergens in onder te dompelen en om de Kunstbende onder de aandacht te brengen bij jongeren die het leuk vinden om met kunst bezig te zijn, in wat voor vorm dan ook.

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT