LO docent Yiri naar de Olympische Winterspelen! Blog 2: de aankomst

19 februari 2018

Blog 2: de aankomst

Maandagavond 5 februari ben ik vertrokken naar Zuid-Korea. Na een oncomfortabele reis van 10 uur aangekomen in Seoul. Daar moesten we nog een stuk met de bus naar Gangneung.
Het valt best mee hoe koud het is, overdag schijnt de zon heerlijk en zo is het prima uit te houden. Alleen als de zon onder gaat wordt het enorm koud. Zelfs zo koud dat in de busrit de condens aan de binnenkant van de bus bevroor.
Bij aankomst werden we warm ontvangen door de andere vrijwilligers die er al eerder waren. We hebben heerlijk gegeten met zijn allen.
Op dinsdag zijn we aan de slag gegaan in het Holland House. Kleine finishing touches zoals koelkasten verplaatsen en inruimen, kabels wegwerken enzovoort, voordat vrijdag het huis officieel wordt geopend.
Ik heb er zin in!!

     

 

Blog 1: bijna vertrekken!

Nog een paar dagen en dan is het zover, ik vertrek naar Pyeongchang voor de Olympische Winterspelen 2018!

Afgelopen zomer, toen ik aan het werk was voor het EK vrouwenvoetbal in Nederland, werd ik gevraagd of ik mee wilde helpen bij de Olympische Spelen in Zuid-Korea. Aangezien ik in 2012 al een keer mee had geholpen tijdens de Olympische Zomerspelen in Londen leek het mij enorm leuk om de Winterspelen eens mee te pakken. Samen met 67 andere vrijwilligers ben ik uitgekozen uit meer dan 900 aanmeldingen. Een enorme eer dat ik mee mag!

Het Holland huis zal in Gangneung zijn. Hier is ook het Olympisch dorp en alle ijssporten. Denk aan ijshockey, schaatsen, kunstschaatsen en curling. De sneeuwsporten zoals snowboarden, skiën en bobsleeën zullen op een andere locatie zijn wat ongeveer twee uur verder ligt. Aan deze Olympische Spelen zullen atleten uit 94 verschillende landen mee doen. Zelfs sporters uit Thailand en Singapore waar het gemiddeld rond de 25 graden is doen mee.

Tijdens de Olympische Spelen zal ik helpen bij de entree van het Holland House. Dit is dé fanzone van de Nederlandse top atleten. Hier komen de topsporters, hun familie, vrienden en fans samen. Ook worden hier de atleten gehuldigd als ze een medaille winnen.

Via de website van De Meergronden hou ik jullie op de hoogte van wat ik allemaal ga meemaken tijdens dit Olympische avontuur!

Groeten Yiri Wullur, LO docent

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT