LO docent Yiri was bij de Olympische Winterspelen!

28 februari 2018

Blog 5: Het was super!

Wooooow wat is de tijd hier snel gegaan. Over een aantal uurtjes vliegen we alweer terug! De laatste dagen waren super,  we hadden nog kaartjes gekregen voor de halve finale ijshockey!!
En bij de laatste avonden in het Holland House kwamen er veel meer internationale sporters inclusief gewonnen medaille langs.
De laatste avond hadden we nog een eindfeest om het af te sluiten. Hier waren de sporters en mensen van het NOC*NSF aanwezig met een privé concert van Di-rect. Hierdoor heb ik nog kunnen hakken op de dansvloer met gouden medaille winnares Carlijn!
De laatste dag moesten we nog werken voor de afbouw van het Holland House en daarna waren we lekker vrij om de stad nog eens goed te ontdekken.
Het avontuur zit er weer op…het was helemaal super!! Jullie allemaal een goede vakantie, en ik zie jullie snel.

Groet Yiri

   

      

 

Blog 4: Time flies!

De dagen vliegen voorbij en na een hele goede start vol met medailles voor de Nederlandse sporters, was er een kleine pauze zonder Nederlands succes. Dit betekent niet dat het Holland House waar ik werk leeg is. Het blijft een mengelmoes van verschillende nationaliteiten: Koreanen, Canadezen, Amerikanen, Japanners, Oostenrijkers, ze komen allemaal hier langs. Zelfs atleten die zelf in actie zijn gekomen en nu klaar zijn, komen even buurten. Je ziet de bekende Nederlandse (en internationale sporters) zo vaak dat het bijna normaal begint te worden. Af en toe een praatje met de familie van deze sporters gebeurt ook vaak en het is leuk om te horen hoe zij het ervaren.

Verder zijn we met ons team nog naar een achtste finale ijshockey geweest, USA vs. Slovenia. Een super mooie wedstrijd waarbij we aan het veld zaten. Er werd veel gebeukt vlak voor onze neus. Echt tof want het stadion was helemaal vol!

Gelukkig heb ik naast het werk in het Holland House ook genoeg tijd om het land een beetje te ontdekken. Zo heb ik, toen ik laat hoefde te beginnen,  een typisch Koreaans badhuis bezocht en heb ik op mijn vrije dag een berg beklommen in het National Park Seoraksan.
Nog maar een paar dagen te gaan! Ik kan niet geloven dat het allemaal zo snel gaat! Het is allemaal helemaal super hier!!

     

     

 

Blog 3: at the Olympics

Het heeft even geduurd maar hierbij de volgende update!
De tijd vliegt hier, tegelijkertijd lijkt het alsof ik hier al zeker wel een maand ben. De eerste dag meteen 4 huldigingen!!! De dag erna hadden we een kaartje voor het snowboarden slopestyle gekregen dus gingen we met de trein vanuit Gangneung naar Pyeongchang. We kwamen in een gebied in de bergen waar het zeker 10 graden kouder was dan in Gangneung. Met een gevoelstemperatuur van -18 graden overdag was het goed koud. De sneeuw onderdelen zijn bij Pyeongchang en de ijs onderdelen zijn bij Gangneung.
De slopestyle voor mannen was geweldig! De snowboarders moesten over een soort skate parcours en eindigden met 3 grote sprongen. Na de finale van de mannen zou de kwalificatie voor de vrouwen zijn, met onze eigen Cheryl Maas. Helaas werd deze door de harde wind afgelast en gingen we weer terug naar het huis.

De sfeer is hier fantastisch en de BN'ers en topsporters lopen hier voorbij alsof het doodnormaal is. Koning Willem Alexander en Premier Mark Rutte liepen een paar keer langs. En ook voetbalcoach Guus Hiddink die hier super populair is omdat hij Zuid Korea ooit naar de halve finale van het WK voetbal heeft gebracht in 2002. Hiervoor mag hij de rest van zijn leven gratis met Korean Air vliegen.

De dagen vliegen voorbij, tot nu toe hebben we bijna elke avond een huldiging gehad en elke avond zijn we uitverkocht. Koreanen kunnen amper (lees: geen) Engels. Dus als je van A naar B moet met de taxi dan is het best een opgave om met handen en voeten uit te leggen waar je heen moet. De meeste hebben wel een vertaal app op de telefoon, Genie Talk, waarin ze kunnen spreken en wat het dan vertaald naar het Engels. Een goed idee maar in praktijk werkt het wat minder, wat tot hilarische misverstanden leidt.
Ook nog een ijshockey wedstrijd gezien, Duitsland tegen Finland. Echt een spektakel om te zien met een super sfeer in het stadion. Ik geniet hier!

Groet Yiri

     

     

 

Blog 2: de aankomst

Maandagavond 5 februari ben ik vertrokken naar Zuid-Korea. Na een oncomfortabele reis van 10 uur aangekomen in Seoul. Daar moesten we nog een stuk met de bus naar Gangneung.
Het valt best mee hoe koud het is, overdag schijnt de zon heerlijk en zo is het prima uit te houden. Alleen als de zon onder gaat wordt het enorm koud. Zelfs zo koud dat in de busrit de condens aan de binnenkant van de bus bevroor.
Bij aankomst werden we warm ontvangen door de andere vrijwilligers die er al eerder waren. We hebben heerlijk gegeten met zijn allen.
Op dinsdag zijn we aan de slag gegaan in het Holland House. Kleine finishing touches zoals koelkasten verplaatsen en inruimen, kabels wegwerken enzovoort, voordat vrijdag het huis officieel wordt geopend.
Ik heb er zin in!!

     

 

Blog 1: bijna vertrekken!

Nog een paar dagen en dan is het zover, ik vertrek naar Pyeongchang voor de Olympische Winterspelen 2018!

Afgelopen zomer, toen ik aan het werk was voor het EK vrouwenvoetbal in Nederland, werd ik gevraagd of ik mee wilde helpen bij de Olympische Spelen in Zuid-Korea. Aangezien ik in 2012 al een keer mee had geholpen tijdens de Olympische Zomerspelen in Londen leek het mij enorm leuk om de Winterspelen eens mee te pakken. Samen met 67 andere vrijwilligers ben ik uitgekozen uit meer dan 900 aanmeldingen. Een enorme eer dat ik mee mag!

Het Holland huis zal in Gangneung zijn. Hier is ook het Olympisch dorp en alle ijssporten. Denk aan ijshockey, schaatsen, kunstschaatsen en curling. De sneeuwsporten zoals snowboarden, skiën en bobsleeën zullen op een andere locatie zijn wat ongeveer twee uur verder ligt. Aan deze Olympische Spelen zullen atleten uit 94 verschillende landen mee doen. Zelfs sporters uit Thailand en Singapore waar het gemiddeld rond de 25 graden is doen mee.

Tijdens de Olympische Spelen zal ik helpen bij de entree van het Holland House. Dit is dé fanzone van de Nederlandse top atleten. Hier komen de topsporters, hun familie, vrienden en fans samen. Ook worden hier de atleten gehuldigd als ze een medaille winnen.

Via de website van De Meergronden hou ik jullie op de hoogte van wat ik allemaal ga meemaken tijdens dit Olympische avontuur!

Groeten Yiri Wullur, LO docent

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT