Lente kriebels bij vijfkamp!

6 april 2018

Vorige week stonden de dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 maart in het teken van het atletiek vijfkamp. Dit jaarlijkse toernooi was wederom een groot succes. Met enthousiasme begonnen de eerstejaars aan hun eerste Meergronden vijfkamp. De tweedejaars probeerde hun gevestigde records van vorig jaar te verbeteren.

De onderdelen hoogspringen, verspringen en kogelstoten waren verdeeld over onze vier gymzalen. De 60 meter sprint en de 2 kilometer loop waren buiten. Het was heerlijk zacht lenteweer met af en toe een klein buitje. Niets waar de leerlingen zich door uit het veld lieten slaan. Ook een mooi moment om alvast te wennen aan het buiten sporten dat er aan komt. Vanaf 23 april zijn de lessen namelijk weer op de sportvelden bij FC Almere.

De 2 kilometer loop was een mooie training voor de Jaarlijkse Crocuscross die donderdag 26 april plaats vindt op De Meergronden. Hier kunnen alle leerlingen (en jazeker ook docenten!) hun beste tijd vestigen voor de 2,5, de 5 en de 10 kilometer.

Afgelopen week zijn er ook schoolrecords verbroken! Roos uit V2P heeft maar liefst 3 (!!) records verbroken. Op de 60 meter sprint zette zij de snelste tijd neer van 8.46 seconde. Bij ver springen sprong zij de verste afstand van maar liefst 4.20 meter en bij de 2 kilometer kwam ze op een mooie 2e plek met een tijd van 8 minuten en 19 seconden. Ook Aras uit dezelfde klas heeft het record sprinten van de jongens 2e klas verbroken met een flitsende tijd van 7.66 seconden.

Namens de vakgroep LO,

Yiri Wullur

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT