Lenteschool

20 april 2018

In de weekenden van 26 en 27 mei en 16 en 17 juni organiseren wij, in samenwerking met kennispartner Lyceo, de lenteschool.  Deze Lenteschool wordt al een aantal jaar georganiseerd in samenwerking met een aantal andere ASG-scholen. Lyceo is dagelijks actief in o.a. huiswerkbegeleiding, bijlessen en examentrainingen. Tijdens een korte en intensieve periode krijgen onze leerlingen de kans om achterstanden weg te werken. Door deelname aan de lenteschool kan voorkomen worden dat een leerling blijft zitten.


Lyceo lenteschool

Wij kiezen bewust voor de inzet van externe begeleiding door Lyceo. Zij organiseren al 4 jaar op verschillende plaatsen in het land lente- en zomerscholen. In een positieve en huiselijke sfeer gaan de leerlingen gemotiveerd aan de slag. Leerlingen krijgen concrete handvatten aangereikt, waarmee ze zich het vak eigen maken en hun studievaardigheden verbeteren.
 

Voor wie is de lenteschool?

De school bepaalt welke leerlingen in aanmerking komen voor deelname aan de lenteschool. De lenteschool is een voorwaardelijk en vrijwillig traject. U kunt uw zoon/dochter niet zelf opgeven voor de lenteschool. De docenten hebben leerlingen geselecteerd naar aanleiding van rapport 2.
Wel kunt u zelf beslissen over deelname indien uw zoon/dochter is geselecteerd. Deelname aan de Lenteschool kost € 25. Dit bedrag ontvangt u terug, als uw zoon of dochter het volledige traject van twee weekenden heeft gevolgd.

Kijk voor meer informatie op Lyceo.nl

Wij kijken ernaar uit om voor onze leerlingen een succesvolle lenteschool te organiseren!

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT