Les geven op afstand: CKV van Karin en Maaike

26 mei 2020

Op 15 maart 2020 om 18:00 uur ging Nederland in een intelligente lockdown. Onze school ging dicht en opeens werd onderwijs heel anders.

Lesgeven op afstand of live online les geven, hoe gaat dat? Sinds 16 maart hebben de docenten van De Meergronden het onderwijs-wiel opnieuw uitgevonden. En zijn zowel docenten als leerlingen er langzamerhand aan gewend geraakt om thuis onderwijs te geven en te krijgen.

We nemen jullie graag  mee in deze andere manier van lesgeven door opdrachten van leerlingen te laten zien.

Les geven op afstand: CKV van Karin en Maaike

Docenten Karin en Maaike geven het vak Culturele Kunstzinnige Vormgeving (CKV). Ook zij hebben de afgelopen maanden op afstand en online les gegeven. Hierbij een opdracht die de leerlingen van havo 3 en vwo 3 kregen om thuis te maken:

Mensen blijken heel creatief te worden als ze gedwongen thuis moeten zitten. Op social media hebben we van alles voorbij zien komen: grappige filmpjes, gekke foto’s en bijzondere verhaaltjes.

Voor deze thuisopdracht heb je ook veel creativiteit en fantasie nodig. En natuurlijk de dingen die je de  afgelopen maanden bij Kunst en Cultuur hebt geleerd.

Maak een bekend schilderij na met minstens drie voorwerpen uit je eigen huis.

Het allerleukste is natuurlijk wanneer je zelf op je nagemaakte schilderij staat. Maar je mag ook je zusje, je opa, je moeder, je kat of hond als model gebruiken.

  • Wees origineel. Bedenk aparte oplossingen om het schilderij zo goed mogelijk na te maken
  • Je mag jezelf uiteraard verkleden. Natuurlijk kun je nooit dezelfde kleding vinden. Maar een mooi gewaad kun je ook van een tafelkleed maken, een kraag of hoofdtooi van wc papier en een bos haar kun je vervangen door watten of een zwabber
  • Gebruik minstens drie voorwerpen uit je eigen huis
  • Je mag je gezicht schminken. Heel leuk zelfs!
  • Bedenk waar de kunstenaar ongeveer heeft gestaan toen hij het onderwerp schilderde. Vanaf die plek moet ook de foto worden gemaakt.
  • Vraag hulp van je huisgenoten!

En zie hier het resultaat!

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT