Les geven op afstand: Nederlands van Eva

25 mei 2020

Op 15 maart 2020 om 18:00 uur ging Nederland in een intelligente lockdown. Onze school ging dicht en opeens werd onderwijs heel anders.

Lesgeven op afstand of live online les geven, hoe gaat dat? Sinds 16 maart hebben de docenten van De Meergronden het onderwijs-wiel opnieuw uitgevonden. En zijn zowel docenten als leerlingen er langzamerhand aan gewend geraakt om thuis onderwijs te geven en te krijgen.

We nemen jullie graag  mee in deze andere manier van lesgeven door opdrachten van leerlingen te laten zien.

Les geven op afstand: Nederlands van Eva

Lerares Eva Elizabeth heeft voor het vak Nederlands haar klassen de opdracht gegeven een persoonlijk verslag te schrijven over de coronagekte. Het doel was feiten over het virus te benoemen plus wat de intelligente lockdown met de samenleving doet. Aan de hand daarvan hebben de leerlingen hun mening verwoord. Woorden als: anderhalve meter samenleving, persconferentie, coronacrisis, coronagekte, hamsteren, intelligente lockdown, lessen in Teams, vitale beroepen en dodental moesten in het verslag voorkomen.
“Wat een prachtige verslagen hebben de leerlingen geschreven! Het liefst laat ik ze allemaal lezen. Hier een paar fragmenten van pareltjes om jullie mee te laten genieten…” Eva​ Elizabeth, docent Nederlands


 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT