Meergronden Sport! Badminton-toernooi voor alle 1e klassers

27 oktober 2020

Eerste toernooi-ervaring op De Meergronden

Dinsdag 27 oktober is er een badmintontoernooi gehouden voor alle leerlingen uit de eerste klas. Dit is een toernooi met een lange traditie op De Meergronden. Maar voor de eerste klassers was het hun eerste kennismaking met toernooien op deze school.

Iedere klas heeft geoefend in de LO les. In de les zijn er teams gevormd van zes spelers. Ieder team speelde in de eerste ronde tegen teams van andere eerste klassen. De teamresultaten tellen mee in de uitslag voor het toernooi. Daarna werden op grond van de uitslagen teams opnieuw ingedeeld voor de tweede ronde.

In ieder team zijn de leerlingen op sterkte ingedeeld zodat de leerlingen van ongeveer gelijk speelniveau elkaar tegenkwamen als tegenstander. In ieder wedstrijdje moeten leerlingen zelf tellen en stand bijhouden. Daarbij gaat het niet alleen om het leren beter te badmintonnen maar ook om samen een wedstrijdje volgens de afgesproken regels te kunnen spelen met leerlingen van andere klassen. Leerlingen hebben dat in een goede onderlinge sfeer gedaan. Ook in de laatste ronde bleven leerlingen in alle zalen tot het laatste toe enthousiast spelen met elkaar. Mooi om te zien!

Gedurende de dag zijn er drie rondes gespeeld met in iedere ronde drie of vier klassen. In totaal hebben 44 teams gespeeld over de hele dag. Per ronde is er per zaal een winnend team met een prijsje naar huis gegaan. Over de hele dag bekeken hebben de leerlingen uit het taalcentrum het beste resultaat als klas gehaald. Uiteindelijk zijn alle leerlingen naar huis gegaan met een eerste toernooi-ervaring op De Meergronden die in een uitstekende sportieve sfeer is gespeeld.

Maarten Massink,LO docent

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT