Meergronden Sport: schaatsen en interscolair volleybal

25 februari 2020

Schaatsrecord Meergronden Elfstedentocht gebroken

Dinsdag 11 februari is het jaarlijkse schaatsevenement van De Meergronden gehouden. Dit keer op de overdekte baan Leisure World in Dronten. Het oorspronkelijke plan was zoals de traditie voorschrijft te schaatsen bij Flevonice in Biddinghuizen. Maar door de hoge temperaturen en de harde wind kon het daar helaas niet doorgaan. Maar de organisatie heeft snel gehandeld en besloten het evenement door te laten gaan in Dronten op de overdekte kunstijsbaan. We wilden het record aantal leerlingen dat had ingeschreven niet teleurstellen. Er waren dit jaar maar liefst 74 inschrijvingen. Er was al een groeiende belangstelling voorgaande jaren van 15 naar 25 leerlingen. Maar nu is er een sprong gemaakt naar 74 deelnemers, en dat overtrof alle verwachtingen

De leerlingen konden kiezen tussen gezellig op het binnenste schaatsterrein de balans te vinden op de gladde ijzers, eventueel elkaar ondersteund of met een rekje. De gevorderde leerlingen konden op de buitenbaan rondjes schaatsen en een Elfstedentocht afleggen waarbij na iedere  drie ronden een stempel gehaald kon worden in volgorde van de Friese Elfstedentocht. Een volle kaart betekent dan 33 rondjes van 400 meter dus ruim 13 kilometer.

De stemming was opperbest, en we zijn benieuwd of we volgend jaar dit recordaantal weer kunnen breken. Het is de vraag of we dan wel weer op Flevonice terecht kunnen of onze toevlucht moeten zoeken op de indoorbaan in Dronten. De ‘climate change’ is merkbaar.

  
 

Interscolair volleybal toernooi

Donderdag 6 februari heeft De Meergronden meegedaan aan het interscolaire volleybal toernooi in Almere Buiten op het BHC. We hebben met De Meergronden met vijf teams ingeschreven. De onderbouw speelde vier tegen vier op kleine veldjes en de bovenbouw zes tegen zes op een volledig volleybal veld. Als voorbereiding is er met veel enthousiasme getraind in de pauzes.

Er is met plezier gespeeld en veel geleerd en hier en daar ook verrassende resultaten gehaald:

Onderbouw meisjes een derde plaats, bovenbouw jongens een tweede plaats en onderbouw jongens een eerste plaats. Heel verrassend volgens coach Martin Aelbers omdat de onderbouw als team van eerste klas leerlingen het in de finale tegen tweede klas leerlingen van Echnaton moesten opnemen. Ze wisten nipt met één punt verschil te winnen in de allerlaatste seconde.

Het leuk van deze interscolaire toernooien is dat leerlingen kennismaken met de sport op wedstrijdniveau en veel van elkaar leren. Het is een mix van leerlingen die op een club of verenging zitten met leerlingen die alleen op school volleyballen. Zo maken ze elkaar enthousiast voor de sport.

“Volgend jaar doe ik zeker weer mee en gaan we nog meer trainen van tevoren” zei een leerling enthousiast na afloop.

   

Tekst en foto's, Maarten Massink, LO docent

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT