Meergronden acteurs schitteren in theaterproductie!

14 mei 2018

Ook dit jaar is er weer een prachtige theaterproductie gemaakt door de Meergronden leerlingen. Al sinds oktober 2017 is deze groep met veel plezier heel druk bezig geweest met de ontwikkeling van deze voorstelling. Het uitgangspunt van deze mooie en ontroerende voorstelling is het boek “ The Freedom Writers Diary ”, dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal over een High School in Amerika.

Al het materiaal, de scenes en de teksten zijn samen gemaakt met de spelers en zorgden voor een schitterend spektakel in een tot theater omgetoverde gymzaal. Hierbij was ook dit jaar de inbreng van Madeleine, Henk. Romeo, Sietse en anderen van groot belang om de theaterproductie opnieuw tot een succes te maken. In het prachtige decor waren maar liefst 4000 petflessen gebruikt!

Op maandag t/m woensdag werd er drie keer per dag opgetreden en op donderdag twee keer. Hierdoor hadden de leerlingen, docenten, ouders en andere genodigden alle kans om deze theaterproductie te aanschouwen. Het was, mede door de sponsors BTV Licht & Geluid, Podiumverhuur.com en SLIGRO Almere, een middag of avond met veel wow, oh en ah, een traantje en bewondering voor de leerlingen die in het stuk speelden.

Een belangrijke rol was ook dit keer weggelegd voor de regisseuse Liselore Strijdhorst. “Naast het maken van een goede en spannende voorstelling die mensen kan boeien en hopelijk raken, is het proces dat we elk jaar met de leerlingen doormaken uniek. De kids halen het beste naar boven en leren meer dan waar ook op school over het leven. En ik ook opnieuw van hen,” aldus een gedreven en enthousiaste Liselore Strijdhorst.

     

     

     

     

Foto's Sietse van der Wal
Tekst Henk Mathlener

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT