Meergronden interscolair basketbaltoernooi: girl power!!

19 december 2019

Donderdag 19 december is het jaarlijkse interscolaire basketbaltoernooi gehouden op De Meergronden. De onderbouw jongens en meisjes (klas 1 en 2) speelden streetball in de gymzalen bij school. Streetball is een ‘pleintjes’ vorm van basketbal waarbij 3 tegen 3 wordt gespeeld op een half veld. In de sporthal van Almere Haven speelden de bovenbouw teams jongens en meisjes vanaf klas 3 en hoger.

Het basketbaltoernooi is één van de interscolaire toernooien die worden georganiseerd door scholen van het voortgezet onderwijs in Almere. Dit toernooicircuit bestaat uit veldloop in november, basketbal in december, volleybal in februari, voetbal in mei. Daarnaast is er nog een mogelijkheid mee te doen aan de landelijke schooltoernooien waarbij eerst regionale voorrondes worden gehouden en de best geklasseerde teams naar de landelijke finale dag op vrijdag 5 juni mogen (Olympic Moves). De voorronde is op vrijdag 3 april. Meergronden organiseert dan atletiek en doet mee met atletiek, hockey, basketbal en voetbal.

Het interscolaire basketbaltoernooi op De Meergronden heeft de langste traditie van de interscolaire schooltoernooien in Almere. Deze gaat terug naar de jaren tachtig (1985). Toen was De Meergronden de enige school voor voortgezet onderwijs in Almere. Zij speelden tegen scholen uit Lelystad, en zij hadden daar hun toernooicircuit mee. In de jaren negentig kwamen er meer middelbare scholen in Almere die mee wilden doen met dit toernooicircuit. En uiteindelijk was het aantal scholen in Almere dusdanig groot dat de Almeerse scholen zonder Lelystad hun eigen toernooi circuit gingen opzetten.

Binnen De Meergronden is er 21 november een interscolair basketbaltoernooi geweest. Het toernooi tegen andere scholen (interscolair basketbaltoernooi) sluit daar mooi op aan. Afgelopen donderdag 19 december waren er maar liefst tien scholen uit Almere die met in totaal 32 teams meededen. De Meergronden deed mee met vijf teams; uit de onderbouw twee meisjesteams en een jongensteam en uit de bovenbouw een jongens en een meisjesteam. Alle teams hebben zich weken van te voren voorbereid en dat was te zien. Er werd met plezier gespeeld met mooie resultaten voor De Meergronden. De meisjes deden het uitstekend. De twee teams van de onderbouw meisjes werden eerste en tweede. Bij de jongens onderbouw won het team van Echnaton en werd De Meergronden derde. Bij de meisjes bovenbouw is ook het team van Meergronden eerste geworden in een finale tegen Echnaton. De bovenbouw jongens finale ging tussen HP en Echnaton met een overwinning voor HP. Het Meergronden team van de jongens bovenbouw werd in de halve finale uitgeschakeld.

   

Een geweldig succes voor de meiden van De Meergronden die hiermee bewijzen dat ze fantastisch in sport zijn! De volgende toernooisport is volleybal. In de lessen bereiden we leerlingen voor op het interscolaire Meergronden toernooi op 23 januari. En daarop aansluitend het interscolaire toernooi op 6 februari.
 

LO docent, Maarten Massink

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT