Meergronden sport: Freerunnen, turnen en dansen

14 februari 2019

Donderdag 14 februari zijn er zo’n 120 leerlingen actief geweest in de gymzalen met een freerun- turn- en dansevenement. Alle zalen waren volop bezet. In zaal 1 en 3 werd door 60 leerlingen, verdeeld over twee zalen gedanst. Zij werden begeleid door twee professionele dansdocenten. Dit was een voorbereiding op dancecourt. Leerlingen gaan vanaf nu trainen voor een danscompetitie met andere scholen. Donderdag 14 februari was de kick off hier voor.

In zaal 4 werd er gedaan aan freerunnen. Vijf verschillende obstakels stonden opgesteld in een parcours dat door de dertig deelnemers eigen individuele wijze moest worden afgelegd. Een jury kijkt daarbij naar originaliteit maar ook naar hoogte, snelheid en ruimtegebruik bij het passeren van de hindernissen.

Bij turnen waren er drie oefeningen; ringen zwaaien, sprong met afzet van de minitrampoline en een uitgebreide oefening met vijf onderdelen op de tumbling baan (langgerekt luchtkussen). Het turnen zit weer in de lift, met dit jaar 27 leerlingen, waarbij vooral leerlingen van V1P en HV1U flink vertegenwoordigd waren. Alle deelnemers kregen na afloop een certificaat met hun resultaat. Uiteindelijk hadden bij de bovenbouw Tycho uit H3C en bij de onderbouw Mattia uit V1P het hoogste punten totaal.

LO docent Maarten Massink

   

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT