Meergronden sport: Volleybal toernooien en schaatsen

12 februari 2019

Op donderdag 31 januari vond het jaarlijkse volleybaltoernooi  plaats. Aan het toernooi deden maar liefst 122 leerlingen mee verdeeld over 22 teams. Het is mooi dat er ook dit jaar weer zoveel leerlingen geïnteresseerd waren om deel te nemen aan het volleybaltoernooi. Er werd op verschillende niveaus gepresteerd, van recreatief tot prestatief niveau.

Onder de recreatieve teams was de sfeer erg goed. Zeven teams hebben gestreden in twee poules. Onderling werden de punten goed bijgehouden. De winnaars van de poules waren H5A en H5A1. De teams maakten er een spannende finale van. De winst ging uiteindelijk naar de spelers van H5A1 (Ishane, Michelle, Zeynep en Esther). Complimenten voor een ieder zijn inzet.

Binnen de prestatieve teams zagen we een goed samenspel met drie keer overspelen en komen tot een mooie aanval. Het was gaaf om te zien hoe goed de leerlingen spelenderwijs omgingen met de verschillen onderling.

We hadden de prestatieve teams verdeeld in leerjaar 3/4 en leerjaar 5/6. Zij speelden ieder in verschillende poules. Bij leerjaar 3/4 ging de strijd uiteindelijk tussen HV3C en H4B. De spelers van H4B (Max, Gijs, Ashley en Jay) bleken sterker te zijn. Zij gingen er met de winst vandoor. Voor leerjaar 5/6 speelde de strijd tussen H5combi en H5B2. Hier ging de groep van H5combi (Eliano, Dalitsio, CJ, Ali, Bowen en Matthijs) er met de prijs vandoor.

Uiteindelijk hebben de winnaars van leerjaar3/4, H4B nog tegen leerjaar 5/6, H5combi gestreden. Hieruit bleek dat de kanjers van H5combi de volleybal skills hadden om te winnen. Als slotakkoord speelde het winnende team nog tegen de LO docenten, wat een leuk einde gaf aan het toernooi.

Dankzij een goede samenwerking met de vakgroep LO en de sportieve inzet van onze leerlingen was het een super geslaagd toernooi.

LO docent Deborah Zoethout

   

Interscolair volleybaltoernooi

Dinsdag 12 februari hebben drie teams van De Meergronden meegedaan aan het interscolaire volleybaltoernooi voor Almeerse VO scholen op het Buitenhout college. De onderbouw (klas 1 en 2) speelden vier tegen vier. Vanaf klas 3 en hoger werd er op volledig veld zes tegen zes gespeeld.

De Meergronden teams hebben de weken voorafgaand aan het toernooi in de pauzes getraind. En dat resulteerde in een enorme vooruitgang. Het jongens onderbouw team wist de finale te halen die net werd verloren, maar een mooie tweede plaats was een top resultaat. De jongens bovenbouw haalden ook een tweede plaats en de meisjes onderbouw werden vierde en hebben een goede leer ervaring op gedaan. Leerlingen waren enthousiast en kijken met plezier terug op een geslaagd toernooi en de voorbereidende trainingen.

LO docent Maarten Massink

   

Elfstedentocht met record aantal deelnemers

Dinsdag 12 februari hebben 37 leerlingen van de Meergronden de jaarlijkse Elfstedentocht geschaatst bij Flevonice in Biddinghuizen. Zij hadden zich ingeschreven bij hun LO docent en hebben met hun stempelkaart geprobeerd elf steden te halen. Dit is de meesten gelukt. Een volle stempelkaart betekent in dit geval 22 km. Schaatsers van verschillend niveau hebben ieder naar eigen kunnen een zo groot mogelijke afstand afgelegd, al dan niet ondersteund door vriendje of vriendinnetje of door een stoel.

Bart uit V6T heeft absoluut de grootste afstand afgelegd en moest nadat hij de Elfstedentocht al ruimschoots had geschaatst om 21.00 uur van het ijs gehaald worden omdat de ijsbaan ging sluiten.

Het aantal deelnemers aan deze gezellige prestatietocht neemt ieder jaar toe. Volgend jaar gaan we voor 50 deelnemers!

LO docent Maarten Massink

 

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT