Mooie sporttoernooien op De Meergronden

15 maart 2018

Onze LO docenten organiseren in een schooljaar meerdere toernooien voor onze Meergronden leerlingen. Hierbij verslag van LO docenten Elina en Cindy van de afgelopen volleybal en badmintontoernooien.

Interscolair volleybaltoernooi

Het interscolair volleybaltoernooi wordt altijd georganiseerd door onze ASG collega school het Buitenhout College. De Meergronden deed mee met veel teams: onderbouw jongens en meisjes, 3e en 4e klas team jongens, en een schoolteam bij de meiden. In alle poules deden we stevig mee en verrasten we de tegenstanders en onszelf met goed spel en behoorlijke uitslagen.

De jongens bovenbouw waren de eerste wedstrijd nog een beetje nerveus, maar zeer eager om te winnen. De eerste wedstrijd was spannend en eindigde in een gelijkspel. De tweede wedstrijd verliep soepel, ze gingen naar winst met tien punten verschil. De een na laatste wedstrijd liep wat minder en er werd daarbij verloren. Uiteindelijk overstijgen de jongens hun eigen niveau in de laatste set. Tot 18-18 liep het gelijk op tegen het sterkste team en de uiteindelijke winnaar van de poule. Ze verloren nipt, maar speelden fantastisch. Een compliment waard voor Ryan B3B, Isaac, K3B, Steve K3CT, Bas, B4A, Kevin K4A, Carlo K4A, Jon H3A, Lennart V3T, Bjarne V3T.

Het schoolteams meisjes blonk uit in onverzettelijkheid. Door een ongeëvenaarde speelstijl waar menig tegenstander van schrokken eindigden zij op een gedeelde 3e plaats. Conclusie: zonder goede opslag geen overwinning!

 

Volleybaltoernooi bovenbouw op De Meergronden: met maar liefst 24 teams!

Het was donderdag 15 februari druk in de gymzalen. Ons jaarlijkse volleybaltoernooi voor onze bovenbouw leerlingen vond weer plaats, met een maximaal aantal teams van 24!

Om 14:30 ging  het toernooi van start. De teams waren verdeeld in een recreatie- en een prestatiepoule. De jongens, meiden en gemixte teams speelden tegen elkaar. Halverwege de middag waren de poule wedstrijden gespeeld en ging men door in de finalerondes.

Het niveau lag hoog en er werd volop gestreden om de winst. Het was ontzettend spannend, maar na veel mooie smashs, blocks en goed samenspel gingen Mohammed, Tom, Lars, Mitchell en Sam uit Havo 5 in de prestatiepoule met de winst aan de haal. In de recreatiepoule kon men niet tippen aan het K3B team dat bestond uit Eljohnai, Bilal, Diquan en Thomas.

Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagd en sportief toernooi!
 

    

 

Badmintontoernooi bovenbouw

Op donderdag 25 januari was het weer volle bak bij het badmintontoernooi voor de bovenbouw. Het badmintontoernooi is altijd erg in trek bij de leerlingen.

Per zaal werd er op acht veldjes individueel tegen elkaar gespeeld. De leerlingen speelden op een veldje een kleine competitie met minimaal 3 en maximaal 4 spelers.

Nadat alle wedstrijden in de eerste ronde zijn gespeeld, werd er doorgeschoven waardoor je hopelijk het niveau tegen kwam wat jijzelf speelde. Na nog een keer doordraaien volgens dit principe werden alle nummers 1 tot winnaar uitgeroepen. Wederom een succesvol toernooi!

 

Badmintontoernooi eerste klas

Op donderdag 8 en vrijdag 9 februari vond het badmintontoernooi voor alle eerste klassen plaats. Elk jaar koesteren wij de hoop en wens dat wij de units tegen elkaar kunnen laten spelen. Dit jaar kwam het heel mooi uit. In elke minitoernooitje speelden drie verschillende units tegen elkaar.

In elke klas worden de leerlingen in teams en over de zalen verdeeld. In elke zaal bevinden zich dan ook teams van de andere klassen. De leerlingen leveren een individuele strijd, maar het gaat ook om de teamprestatie. Dit maakt dit toernooi zo mooi en waardevol.

Na de eerste speelronde worden de leerlingen weer over de zalen verdeeld. Heb je als team gewonnen dan ga je naar zaal 1, enzovoorts. Uiteindelijk is MH1T de winnaar van alle eerste klassen geworden. Chapeau!

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT