Naar Engeland met 3 havo en 3 vwo TTO

29 mei 2017

London is the place for me!

Zevenendertig leerlingen van V3AT en H3BT en vier begeleiders zijn op reis geweest naar Engeland van maandag 8 mei tot en met vrijdag 12 mei. De Engelandreis is een vast onderdeel van het TTO programma. Leerlingen maken kennis met de Engelse cultuur door verblijf in gastgezinnen en een bezoek aan een school en culturele uitjes.

Na het vertrek op maandagochtend, werd via de tunnel de oversteek gemaakt van Calais naar Dover. Dover Castle werd bezocht en leerlingen kregen een kijkje in het Middeleeuwse kasteel dat een belangrijke rol speelde in de Engelse geschiedenis vanaf de Middeleeuwen tot en met de Tweede Wereldoorlog. Daarna met de bus door naar Eastbourne, een mooie Engelse kustplaats. Leerlingen werden opgehaald vanaf de bushalte door hun gastgezinnen. Een spannende kennismaking en een leerzame ervaring gedurende een week.

Dinsdag brachten we een bezoek aan de beroemde badplaats Brighton met het Royal Pavillon. Een weelderig onderkomen van King George the fourth. Deze koning leefde in het begin van de 19e eeuw een exotisch bestaan.

’s Middags werden ‘The White Cliffs of Dover’ bewandeld over een hoogte van circa 180 meter met prachtige vergezichten en steile afgronden. De wandeltocht eindigde  in een restaurant met fish and chips.

Woensdag gingen we op bezoek bij het Uplands Community college, een school in Wadhurst. Een gezellige school met een rondleiding door Engelse leerlingen, natuurlijk in uniform. Opvallend was een prachtig ruim grasveld, goed onderhouden rondom de school. In de pauze werd spontaan een voetbalwedstrijd gespeeld tussen Nederlandse en Engelse leerlingen (voorloper Ajax – Manchester United). Na een “shake hands” namen we afscheid en gingen we op weg naar Eastbourne met een bezoek aan de bioscoop.

De topper van deze reis was de dagtocht naar Londen. Na het afscheid bij de gastgezinnen gingen we op weg. Eerst een bezoek aan het Imperial War Museum. Een prachtig gedocumenteerd museum waar je wel een dag in kunt rondbrengen. De twee uur was eigenlijk te kort om alles te kunnen zien.

Maar er is meer te zien in Londen. Een wandeling over de Westminster Bridge richting Trafalgar Square waar we onder toeziend oog van Nelson in groepjes de stad gingen bezichtigen, shoppen en dineren. De avond werd afgesloten met een bezoek aan de musical The Lion King in een typisch Londens theater. Daarna werden we opgepikt door de bus aan de Theems en gingen we op weg naar de nachtboot in Dover. En terug in Frankrijk begon het voor het eerst echt te regenen. Oftewel we hebben geluk gehad met het weer, veel zon, en dat kan ook heel anders zijn in Engeland.

Met weinig vertraging arriveerde de bus om ca 11.00 uur in Almere Haven waarna leerlingen hun ouders een weekend lang op verhalen en foto’s konden trakteren.

 

Docent en mentor V3AT,  Maarten Massink

 

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT