Op reis naar Engeland met 4e klas leerlingen vmbo-TTO

19 november 2019

Samen met 4e klas leerlingen kbl en mavo die het TTO programma volgen, zijn we op reis gegaan naar Engeland. Op zondagavond vertrokken vanaf een winderige koude parkeerplaats in Almere Haven.  Die kou zou de hele week wel een rol spelen overigens.  Vertrokken met een enthousiaste groep die er echt zin in had. Spannend natuurlijk wanneer bus op de trein de tunnel in gaat Calais en er aan de Engelse kant weer uitkomt. Als een worm die het daglicht ziet.
Aangekomen in Marchants Hill was er weinig tijd om te acclimatiseren. Want de leerlingen mochten meteen aan de slag met het afnemen van interviews als onderdeel van hun PTA opdracht voor het vak Engels. Jawel de Engelandreis is niet alleen maar ontspanning!  De middag dan weer wel,  lekker abseilen en archery.  Spannend van zo’n grote hoogte afdalen.  En tóch heeft iedereen zijn angst overwonnen.  Na een typisch Engels diner waarbij je ook wat aan de verbeelding moet overlaten, nog een leuk buitenspel gedaan.  De eerste dag zat er op.

Dinsdag vroeg vertrokken we naar Oxford,  een niet te missen historische studentenstad met prachtige gebouwen en mooie anekdotes  vertelt door kundige en enthousiaste gidsen.  Na wat afdingen op de college sweaters en wat shoppen was het tijd voor de traditionele high tea.  Ja tradities daar zijn de Engelsen goed in!

Woensdag stond in het teken van een bezoek aan Portsmouth,  de bezienswaardige havenstad.  We hebben daar een echte Engelse theaterworkshop gevolgd.  Veel gelachen en geleerd.  De middag de stad en haven bezocht.  De avond was het tijd voor de disco.  Even lekker los gaan,  ja de leerlingen natuurlijk.  Vroeg inpakken want de volgende morgen vroeg naar het klapstuk voor de meeste leerlingen….Londen.

Donderdagochtend vroeg vertrokken naar Londen om de stad te verkennen met de underground.  Toch een handig en snel vervoermiddel in London.  Gebouwen die gezien moeten worden natuurlijk zijn: de Big Ben, de Towerbridge en de prachtig verlichte Oxfordstreet. Om al helemaal in de kerstsferen te komen.  Ja en natuurlijk mooie etalages bekijken.  De avond afgesloten bij een Italiaans restaurant.  En om Londen niet meer te vergeten moet je natuurlijk een rijtoer maken by night. 

Ja en dan is het al weer tijd om terug te gaan naar Nederland en om na een lange nachtreis je eigen bed weer in te kruipen….heerlijk.  Bye Bye Engeland!

Peter van Achthoven, docent I discover nature en techniek 

       

       

   

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT