Ouderen Verwendag verzorgd door B4B en K4B

14 maart 2019

Donderdag 14 maart organiseerde De Meergronden weer een Ouderen Verwendag. 
Ondanks de enorme regen en storm buiten zijn de ouderen toch naar ons toe gekomen. Met de bus, taxi, hun rollator, scootmobiel of wandelstok hebben ze het slechte weer getrotseerd.

De examenklassen B4B en K4B waren dit keer degenen die de ouderen gingen verwennen. De dag begon met een warm onthaal door de leerlingen bij de ingang, gevolgd door een lekker kopje koffie of thee en een zelf gemaakte muffin. Iedere leerling werd ingedeeld bij een oudere en al snel kwamen de gesprekken op gang tussen beide, het was gelijk gezellig.

Na deze verwennerij werd het tijd voor wat actie. De leerlingen gingen met de ouderen een workshop volgen. Er kon gekozen worden tussen een spaarpot knutselen van hout, een manicure behandeling of bloemschikken. De meeste ouderen hebben 2 workshops gevolgd. Er waren ook ouderen die ervoor kozen om gezellig een bord of kaartspel te spelen met elkaar.

Na dit alles was het tijd voor de zelf gemaakte lunch. Heerlijk verse groentesoep, sandwiches en hotdogs werden door de leerlingen geserveerd. Tijdens de lunch was het Waterlandkoor aan het zingen. Dit was een groot succes! Zo’n succes dat er al snel een polonaise door de gang ging…

Als afsluiting werd er nog een advocaatje met slagroom uitgedeeld aan de ouderen. Daarna gingen zij blij en voldaan met mooi verzorgde handen, een spaarpot of een bloemstukje naar huis.
Tot volgend schooljaar!

Mariska Staneke, docent Dienstverlening & Producten
 

               

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT