Van Kozakkenput naar de piramide van Austerlitz

21 juli 2017

Record aantal expedities in twee weekenden

Aan het eind van het schooljaar zijn er meerdere groepen die een expeditie hebben gedaan in het kader van International Award for Young People. In dit project worden leerlingen uitgedaagd te werken aan vier doelen die zij zich zelf stellen op het gebied van: individueel talent, sport, vrijwilligerswerk en het uitvoeren van een expeditie.

De laatste weekenden van het schooljaar zijn uitstekend geschikt voor het uitvoeren van expedities die leerlingen zelf organiseren en uitvoeren. Er waren maar liefst vier expeditie-groepen.

Eén groep voor een zilveren expeditie heeft gekozen voor drie dagen fietsen met 70 km per dag door Noord-Holland en Zuid-Holland op 9,10 en 11 juli. Een Tour d ’Hollande, waarbij ze in totaal 210 km moesten afleggen. Met een beetje omrijden, verdwalen en de weg zoeken werd dat meer dan 220 km met twee overnachtingen in tentjes die in de fietstassen werden meegenomen. Een overnachting in Limmen en in Hoog Made. Dit groepje bestaande van leerlingen uit v5 hebben hiermee hun zilveren expeditie afgerond.

Het weekend er na, 15 en 16 juli, zijn er maar liefst drie expeditie groepen op pad gegaan; twee loopgroepen en een fietsgroep. De loopgroepen startten vanuit station Driebergen met een wandel tweedaagse van ca. 25 km met volle bepakking. De fiets groep startte vanuit Almere Haven met een fiets tweedaagse van 120 km. Hoewel iedere groep zijn eigen route deed was de overnachtingsplaats voor drie groepen hetzelfde; het NTKC terrein bij Austerlitz. In de bossen van de Utrechtse heuvelrug werd gelopen en gefietst in een historisch gebied met herinnering aan de tijd van de Franse overheersing; de piramide van Austerlitz en Kozakkenput. Daarmee hebben ook deze drie groepen met leerlingen uit v3at en h3b met goed gevolg hun bronzen expeditie uitgevoerd en een grote stap gezet op weg naar de uitreiking van hun bronzen award.

De begeleiders,

Elina van der Linde en Maarten Massink


 

  

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT